Touch: el rugbi que pot jugar tothom

Hi ha un nou esport a la ciutat. S’anomena Touch Rugbi o senzillament Touch i sí, el pot jugar tothom perqué no te la càrrega física dels seus germans grans. No hi ha placatges, ni les melees tant farragosses que podem haver vist a la tele, ni patades, ni cops. És molt senzill de jugar i l’únic defecte que té però, és que produeix addicció. Quan comences a jugar no pots parar!

El Touch neix a Austràlia fa ja unes quantes décades, com un derivat del rugbi a tretze i ha esdevingut un social game, és a dir un joc que es pot practicar al carrer, al parc, a l’escola, amb els amics, però també en competicions d’alt nivell. Només cal una pilota de rugbi, una de les petites -de talla 4, millor que millor- i sis jugadors per banda, tot i que el joc es pot adaptar a l’espai i al nombre de jugadors disponibles.

Aquest esport es pot convertir, durant els propers anys en el dinamitzador social que podria introduir definitivament el Rugbi a Catalunya i més enllà. La raó és que tot i haver perdut el caràcter i duresa del rugbi, encara en conserva l’esperit esportiu i la emoció de les jugades.   

Actualment és un joc regulat per la Federació Internacional de Touch, essent Austràlia i Nova Zelanda dos dels països amb més lligues i competicions internes d’alt nivell. Anglaterra i França en tenen també molta tradició.

Recentment s’ha cel.lebrat a la ciutat de València, amb motiu de les falles valencianes el I Campionat triangular de Touch de València. Amb la participació de dos equips locals, el CAU València i el Tatami Rugby Club i els debutants de Barcelona: Touch-BCN. Us en deixo unes imatges. 

I per acabar:

Un llibret sobre Touch en anglès

Un altre llibre molt interessant, en castellà sobre com ensenyar l’esport als nens. Extret de touchrugbyunion.com

Anuncis

2 Responses to Touch: el rugbi que pot jugar tothom

  1. […] Touch, del que ja n’havia parlat, és una versió del rugbi -més aviat una versió del rugbi lliga- on no hi ha placatges. El […]

  2. […] diumenge passat es va cel.lebrar el 1er Torneig de Touch Rugby a Barcelona i es comptava amb la presencia d’uns convidats de luxe, els Touch Blacks, aprofitant la gira […]

%d bloggers like this: