Diccionari de rugbi del termcat

Hi ha vegades que penso que els impostos que paguem serveixen per alguna cosa útil. El TERMCAT, el Centre de Terminologia que la Generalitat manté com a garant de la nostra llengua, ha estrenat fa ben poc el diccionari de rugbi.

No cal dir que als que ultimament ens dóna per escriure sobre el tema ens anirà molt bé. De moment, pel que es veu, està força ben aconseguit. Els termes hi surten en català, francés, anglés i castellà, i es pot fer cerca indistintament en els quatre idiomes, cosa que va molt bé, ja que dels quatre idiomes, el que de menys en coneixem la terminologia és el català.

Tant de bo els especialistes del rugbi del nostre país el comencin a fer servir per escriure llibres. Cal generar una mica de literatura de qualitat d’aquest esport. No n’hi ha prou amb articles a internet. No n’hi ha prou amb articles a la bona secció de rugbi de revista Esforç. Espero que el diccionari sigui la primera pedra d’una línia d’algun pla estratègic d’introducció del rugbi a Catalunya, ja que sinó, tampoc té massa sentit, si l’únic que el farà servir és un servidor.

Anuncis

One Response to Diccionari de rugbi del termcat

  1. tonicito ha dit:

    Doncs em sembla fantàstica la iniciativa del TERMCAT, perquè penso que el llenguatge esportiu és dels que més pateixen la inflitració de termes estrangers.
    I molt més fantàstica em sembla encara la teva voluntat, rugbi-pensador, perquè la experiència blocaire és més que recomanable, en especial quan es té quelcom a dir.
    Una abraçada i segueix amb aquesta empenta!
    T.

%d bloggers like this: