Rugbi a VII català

Pel que sembla el rugbi a VII o Sevens s’està establint definitivament com a complement del rugbi català. El Sevens, per als que no vulgueu llegir-ho de la viquipèdia -que per cert, encara no n’existeix l’entrada en català- és bàsicament com el rugbi a 15, però jugat només amb set jugadors. Com veiem, la diferencia és de vuit jugadors, que s’han eliminat del terreny de joc.

Aquests 8 jugadors eliminats del 15, no són uns de qualsevols, són els anomentats davanters (per cert, m’encanta poder fer la meva primera referència al nou flamant diccionari de rugbi del Centre de terminologia ). 

Seguim. Els que es queden al terreny són la resta. Aquí els del termcat, però, em fan una mala jugada, ja que en anglés tenim una paraula per designar-los genèricament: backs, els homes del darrera, però en català se l’han descuidat. No podem anomenar-los darrers perqué coincideix amb el nom de l’home més endarrerit, ni molt menys defenses perqué en rugbi els defenses són tots els de l’equip que no té la pilota. Com els anomenem, doncs? Be, suposo que podrem dir igualment darrers, sempre i quan ho tinguem clar.

Perdó. Seguim. Recentment s’ha creat una entitat que promourà aquest esport a Catalunya, tal i com es publicava fa poc a rugbycatalà.org. És una bona noticia ja que per jugar a rugbi a set cal estar molt, però molt, però que molt en forma i per tant, els jugadors que ho intentin segur que milloraran el seu nivell, tant físic com técnic.

Us deixo un video que ho demostra, dura uns cinc minuts, però és tot un éxtasi. Disfruteu-ho, però no en hores de feina.

 

Anuncis

One Response to Rugbi a VII català

  1. jou ha dit:

    D’entrada, i havent vist algun resum del campionat del món a ‘Teledeporte’, no m’agrada tant com el rugbi a xv. Vaja, trobo que s’hi assembla poc.

    salut i endavant amb la pàgina web

%d bloggers like this: