La nova copa de referència del Rugbi Català

Des de fa uns pocs mesos s’està jugant una nova competició que inclou uns quants equips de les terres de parla catalana. El Torneig Rugby 4 Barres ha nascut.

Els clubs CR Tarragona, Químic ER, Cnpn Poblenou-Enginyers, GEiEG Girona, RC Badalona i l’Amatori Alghero Rugby han organitzat un petit campionat, amb l’esperit i la motivació de convertir-se en el punt de trobada que ha d’agermanar el rugbi dels Països Catalans.

És la primera vegada que es fa una cosa així. L’any que ve es repetirà l’experiència i després es mirarà d’obrir el ventall d’equips que hi participin. Algun bon equip de la Catalunya Nord i qui sap si potser algun equip de terres valencianes o de les Illes Balears serien molt benvinguts en el futur. Sempre, això sí, amb l’esperit d’enfortir, mitjançant el rugbi, els llaços que ens uneixen. Aquí teniu el canal oficial del torneig.

El torneig s’ha organitzat, pel que tinc entés, a banda de la Federació Catalana de Rugby. Personalment, crec que aquest fet, que podria semblar un element de discòrdia entre els equips catalans ha de ser interpretat com a un símptoma de bona salut esportiva, doncs s’obre la porta a la creació d’una lliga professional, independent i pan-catalana, a més d’una copa organitzada per la federació. Només és qüestió de temps. 

L’amateurisme és un factor que ja fa temps que s’ha perdut a Europa a les primeres divisions de rugbi. No serà, doncs, fins que a casa tinguem una lliga professional i una copa federativa que el rugbi aixequi el vol definitivament. La selecció catalana caurà llavors pel seu propi pes.

Un petit reportatge de Vilaweb TV sobre el torneig:

I aquí un reportatge de l’algueresa Catalan TV :

I després del partit. El tercer temps d’aquesta llarga entrada. Comentat en alguerés:

Anuncis

3 Responses to La nova copa de referència del Rugbi Català

  1. joan boix ha dit:

    La federació no hi participa, és veritat. La seva junta estava d’acord en què l’alguer competís a la seva competició entrant com a convidat. A l’assemblea general de la FCR que havia d’aprovar-ho, diversos clubs, Santboiana, Cornellà, Hospi, Gòtics, entre altres, van votar en contra, produïnt-se un empat entre els favorables i contraris, pel que no es va poder adoptar l’entrada de l’Alguer. Afortunadament, els clubs catalans interessats es van posar en contacte amb l’Alguer i van crear el 4 barres.

  2. […] partit del Rugby 4 Barres, la competició dels equips de la parla catalana, i que ja haviem vist fa unes […]

  3. Birrero ha dit:

    Bona manera d’interrelacionar-se esportiva i culturalment!

%d bloggers like this: