De la Foixarda als Barbarians, el millor equip del món

L’any passat hi va haver mundial de rugbi a quinze. Es va cel.lebrar a França i el país sencer va embogir amb la seva selecció, le Quinze de France. El punt àlgid es va desfermar quan els francesos van el.liminar als mestres del rugbi de Nova Zelanda, els All Blacks.

De tots els jugadors francesos, però, en destacava un segona línea, no pel seu espectacular joc, sinó per la seva aparença. En Sebastien Chabal, la bèstia o el caveman -l’home de les cavernes- com se’l coneixia, que amb la seva cara de bon jan es va erigir com a representant de la força i coratge que França podia desplegar. 

En acabar el mundial i pasada la febre i les passions, tots els jugadors van tornar al seus respectius equips i així, en Sebastien, va tornar al seu equip, el Sale Sharks al cor de les illes britàniques, on habitualment hi juga de tercera línea.

Però no és de’n Chabal que volia parlar, sinó d’un company seu. A l’equip també hi juga des de fa uns anys un tresquarts català. Es diu Oriol Ripol i va neixer a Barcelona. L’Oriol va començar de ben petit al BUC, o sigui que de ben segur deu conèixer les instal.lacions de la Foixarda, on hauria fet les seves primeres carreres. Va passar per diferents equips fins que al 2005 va signar amb l’equip dels Sharks i ara n’és un dels millors de l’equip i un dels màxims anotadors. Recentment ha renovat el seu contracte per dues temporades més.

Sens dubte un dels millors moments de l’Oriol devia ser quan va ser seleccionat per a jugar amb els Barbarians FC, un combinat format pels millors jugadors del món i que només fa uns pocs partits d’exhibició a l’any contra els grans equips del moment. Jugar amb els Baa baas, com també se’ls anomena, representa un dels màxims reconeixements que es pot fer a un jugador.

Us deixo unes imatges de la Guiness Premiership ( amb assaig de l’Oriol al minut 1:40 )

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: