Dissabte es fa a Barcelona la I Copa Catalunya de Rugby Lliga

[via rugbylliga.cat]

Dissabte es fa a Barcelona la I Copa Catalunya de Rugby Lliga

L’Associació Catalana de Rugby Lliga, nascuda el 2007 per desenvolupar, fomentar, difondre i promoure el rugbi a XIII a Catalunya, organitza la I Copa Catalunya de Rugby Lliga. El torneig es farà el dissabte 19 d’abril a les instal·lacions del Servei d’Esports de la Universitat de Barcelona (Diagonal, 695-701), a partir de les 14.00.

Participants

En aquesta primera Copa, hi participaran quatre equips: el FC Barcelona, els Aligots Girona (combinat GEiEG-Torroella-Olot), un combinat de Tarragona-Barcelona i una selecció del Rosselló. Durant les setmanes prèvies al torneig, alguns equips han dut a terme entrenaments específics de rugbi a XIII, amb entrenadors nord-catalans.

La competició

Per poder realitzar la Copa dissabte, els partits s’han escurçat a quaranta minuts, i es desenvoluparan entre les 15.00 i les 20.00. Les dues semifinals es jugaran de 15.00 a 17.00; a les 18.00 començarà el partit pel tercer i quart llocs, i a les 19.00 es farà la final. A les vuit es lliuraran els trofeus i es farà un tercer temps amb tots els participants.

L’Associació

Des que es va crear l’Associació Catalana de Rugby Lliga, el 2007, s’han impulsat tota mena d’activitats per promoure aquesta modalitat de rugbi de tretze jugadors a Catalunya. Des de fa dos anys es disputa, amb el suport de l’Assocació, el Trofeu Tramuntana, un triangular entre els equips universitaris de Girona, Perpinyà i Tolosa. I la selecció catalana es va estrenar el gener passat en un Campionat Interregional francès que es va disputar al Rosselló, gràcies a la invitació de la Federació Francesa de Rugby XIII. Abans de l’estiu, l’Associació té previstes més activitats per estendre el rugbi lliga al nostre país.

El rugbi a XIII

El rugbi a XIII o rugbi lliga és una modalitat rugbística caracteritzada per una gran dinàmica de joc i d’energia, i és un dels esports més seguits a Austràlia i Nova Zelanda. A Europa, el focus principal del rugbi lliga és a Anglaterra, a Catalunya Nord i a Occitània. Les principals competicions europees d’aquest esport són la Super League i la Copa angleses, en les quals participa des de fa tres temporades l’equip perpinyanès dels Catalans Dragons. Cal recordar que enguany es farà a la tardor el Mundial de Rugbi Lliga, a Austràlia.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: