La FER talla les ales al RC Sitges

La Federación española de Rugby, tot just acaba de fer-li una mala jugada al RC Sitges, en no deixar-los jugar la fase de promoció d’ascens a la Primera Nacional, tal i com comenta en Diego Pacheco, entrenador de l’equip. 

Jugadors i técnics havien fet una excel.lent temporada a la Catalana i havien aconseguit una molt bona segona posició que els havia de permetre jugar el play-off d’ascens a la 1a Nacional, però llavors la FER, el tarannà de la qual ja coneixem, ha decidit que el primer classificat de la comunitat de Murcia, on la seva lliga no està ni de bon troç a l’alçada del que pot estar el Sitges, entrava a jugar el play-off deixant fora tota possibilitat pel Sitges.

Ja ho apuntaven al bloc del Sitges fa uns dies, però no hi ha hagut manera. I dissabte passat, un cop sabut que la decisió havia estat presa definitivament, un jugador exposava la seva tristesa i indignació amb la seva Carta de un jugador del senior del Sitges. Amb tot, l’únic club català que jugarà aquest play-off d’ascens a 1a Nacional serà el BUC.

Reitero la meva desconfiança en la federació espanyola. Desconfiança en voler reduir les distancies que hi ha entre el rugbi català i l’espanyol. Si la federació catalana i l’espanyola no es parlen i a més es posen traves als clubs catalans per que aquests no prosperin, no és el moment de dir prou? 

Aviat, penso jo, hauria d’arribar el moment en que els clubs catalans deixin de voler competir a les lligues espanyoles i poder així, potenciar de debó el nivell de les competicions catalanes. La federació catalana ha de seguir la seva marxa cap al reconeixement internacional i els clubs han d’intentar millorar dia a dia, seguint l’exemple del RC Sitges, obrint escoles i creant noves seccions complementàries i amb tot, caminar envers la professionalització dels seus primers equips. 

És necessari que el rugbi deixi de ser un esport subterrani i desconegut a casa nostra i es pugui situar allà on hauria d’estar des de fa molt de temps. Només és la meva opinió, però tot arribarà.

Rugbi-pensador.

Anuncis

9 Responses to La FER talla les ales al RC Sitges

 1. Syl ha dit:

  Sincerament crec que no s´hauria de donar tanta importància a la diferència de Clubs catalans o espanyols i realment aceptar la realitat. Estem a Espanya i primer sóm espanyols i per tant hauríem de formar part dels equips espanyols… i deixa de banda una mica tota la polèmica dels equips catalans i que aquests juguin en la lliga espanyola. Tot plegat és un enrenou i crec que no hi ha solució Ho sento però sincerament crec que és així. No sóc Nacionalista Espanyola ni Catalanista però veig les coses així i a vegades no val la pena perdre tant el temps en aquestes coses quan hi ha moltes més que són molt més importants.

 2. rugbipensador ha dit:

  Tant de bo pogués dir que no és un tema de ser català o espanyol, però aquests tics franquistes de la FER i per extensió d’altres entitats no vinculades amb el rugbi, no m’agraden gens i donat que jo si sóc catalanista, doncs m’ho prenc com m’ho prenc.
  Si en comptes de fer-li aquesta mala jugada a un club català li haguessin fet a un club d’un altre lloc, potser ni m’hi hagués fixat, però no ha estat així.
  A partir d’aquí, podem callar i no perdre més el temps o protestar, ja sigui per la via catalanista o per la esportiva. Jo protesto per les dues.
  RP.

 3. Anonimesc ha dit:

  Quin goig veure que els espanyols ens ajuden en la feixuga tasca de separar-nos!

  S’agraeix!

 4. Juancito ha dit:

  Hola, soc jugador senior del Rugby Club Sitges. Malauradament ens ha tocat viure aquesta mala jugada de la FER i incompetència de la FCR.
  Es lo que hi ha, un grup de persones que per aconseguir una mica més de poder a la seva vida estan disposats a treure’ls hi la màgia, la fantasia i la il.lusió a tot un equip senior com es el notre i a mes de 100 nois que entrenen cada setmana al nostre “Campus Arena” dos cops per setmana. Vull remarcar en especial aquest fet, ja que el senior és un equip amb prou maduressa com per surtir-se’n d’aquesta, però als “xavals” encara els hi queda molt i no ho entenen, es clar que no entenen!!!
  Quina imatge poden tenir dels “pallos” (mereixen rebre aquest nom) que dirigiexen el seu esport i que en teoria l’haurien de fer més gran? Doncs haurien de saber que si aquest esport tenia un mínim d’imatge en auqest païs, l’acaben d’enfonsar.
  Però aquí estem nosaltres, jugadors, no només del RCS si no jugadors de Rugby de tot l’Estat (Català i Espanyol) per fer fornt amb aquesta classe de gent i per portar l’esport a una portada en qualsevol diari, tranquils, n’estic ben segur, algun dia ho aconseguirem, nosaltres o els nostres fills en el pitjor dels cassos.

  Dues coses per acabar: No mes comentar-vos que el senior del sitges se’n va de gira a Cardiff el mateix cap de setmana que hauria d’haver viatjat a Mallorca. “Lo importante no es caerse, lo importante es levantarse y nosotros, nosotros siempre nos levantamos”. Crec que no queda cap dubte, oi?
  La segona i no per això menys important és que no sé si us heu adonat però heu tornat a caure en la mateixa roda que no us deixa crèixer. Heu caigut en discussions polítiques en l’esport. Us esteu comportant com els seniors que ens han deixat sense promoció. Si us plau, els maletins, els tratges i el papereig, que quedi afora del camp, a nosaltres, si us plau, que ens deixin jugar.
  Crec que en això tampoc queda cap dubte. Crec que es hora de deixar separatismes i ximpleries i començar a jugar tots junts.
  UES, BUC i Cornella ja ens ho han demostrat i des de RCS n’estem molt agraïts, prenem eixemple si us plau.

  Juancito (14)

 5. Syl ha dit:

  Juancito estic d´acord amb el teus comentaris finals. Ànims i a jugar!!!

  Syl

 6. Syl ha dit:

  Eooooooooo!!!! Us torno a animar… el món no s´acaba aquí.
  La vida contínua i no s´atura aquí ni amb aquest “politiqueix”… A JUGAR!!!!!

  Syl

 7. Miquel ha dit:

  Doncs el Sitges no juga competicions espanyoles? quin és el problema? si voleu podeu anar a competir a Anglaterra com fan els Enginyers o a altres llocs on segurament sereu ben rebuts.
  El problema que alguns teniu és que penseu que el món comença i acaba a Espanya, i el mon és molt més gran. Estudieu anglès i aneu a jugar competicions de veritat.
  Per cert, recordeu el vostre vot contra la presència de l’Alguer a 1 Catalana? el temps fa justicia a tots.
  Crexeiu i deixeu de pensar tant en espanyai penseu al mon mundial que és molt gran

 8. Kamate ha dit:

  Molt bona la de l’Alguer. Però amb el Sitges poca cosa farem; la seva gran colla d’argentins fan que el club pensi gairebé exclusivament en castellà i d’ahí que només hi vulguin participar en la “liga de las estrellas española”.

 9. […] fem memòria recordarem que el RC Sitges havia estat exclós de jugar la promoció d’ascens a la Primera Nacional […]

%d bloggers like this: