Els Catalans Dragons i TV3

Quan veig videos com aquest, només em ve al cap una paraula: hipocresia. Com pot ser que aquest presentador parli amb tanta convicció d’un tema del que no en sap gairebé res? fins i tot fa veure que el public a qui s’adreça coneix la existència dels Catalans Dragons i narra, com si d’un dia qualsevol es tractés, la proesa dels nostres veïns de Perpinyà d’arribar a la final de la Carnegie Challenge Cup a Wembley.

Em penso que ningú creurà el contrari, si dic que el motiu pel que TV3 va comprar els drets d’emissió d’aquest partit no és un altre que l’himne dels de Perpinyà. A tothom li va quedar molt clar que Els Segadors, és l’himne que un bon dia aquest equip va decidir assignar-se, però a Catalunya ben poca gent en sap gaire ni del rugbi a tretze, ni dels Catalans Dragons.

I llavors em pregunto: per qué s’escull Perpinyà com la Capital de la Cultura Catalana si no és per aproximar els mons d’ambos cantons dels Pirineus? Com és que ens interessa tant als del sud si els de Perpinyà parlen més o menys català i en canvi, no tenim cap cura de les altres activitats o esports que s’hi realitzen? Com és que tenint entre el sud i el nord alguns dels millors equips de diferents disciplines esportives, no es creen convenis de cooperació per enfortir encara més els vincles entre els dos pobles? Hi tenen a veure alguna cosa els polítics? No ho sé. 

Jo penso que el dia que els catalans del sud comencem a mirar que fan els del nord, i això va especialment per TV3, els dos pobles començaran a tornar ser-ne un de sol, i llavors no caldrà que des d’allà ens facin senyals de fum sobre la seva existència, com la de posar-se, molt encertadament, els nostres himnes. Els nostres polítics catalans, que són al capdavall, aquells que decideixen si s’emet una cosa o no s’emet a la nostra tele, haurien de prendre’n nota i posar fil a l’agulla.

Us deixo amb l’entrada que va fer TV3, el 25 d’agost del 2007, en retransmetre la final. Tot i esperant que n’arribin més, de finals i de retransmissions.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: