puntuació al rugbi a xiii

En Rugbi a XIII, la puntuació varia una mica respecte la puntuació del rugbi a XV, però les situacions on es pot puntuar són exactament les mateixes. Assaigs, Drop Goals i xuts a pals. 

Així, malgrat que la dinàmica de joc dels dos reglaments és prou diferent, als dos esports es puntua mitjançant els assaigs, precedits amdos del xut de transformació, o be amb els Drop Goals, que es marquen enmig del joc obert, o bé amb els xuts a pals, resultat d’una falta.

L’assaig val 4 punts, enlloc de cinc, però la transformació de després de l’assaig, al igual que al quinze, també val 2 punts

La raó per la qual l’assaig te menys valor en el tretze que en el quinze és senzilla: en el rugbi a tretze es marquen molts més punts. Efectivamant, en ser el joc molt més ràpid i dinàmic, les probabilitats de marcar dels dos equips són més grans i també les possibilitats de remuntar un resultat advers. Tot plegat està pensat per oferir un bon espectacle. 

Pel que fa als xuts a pals, el Drop Goal només val un punt, enlloc de tres i un xut a pals per falta en val dos, enlloc de tres.

Fixem-nos que els punts de les accions on intervé el xut a pals estan molt devaluats respecte del quinze. Això és perqué s’estimula la realització de jugades per marcar assaigs molt més que no els xuts. Algú deuria pensar que un partit on només es puntui mitjançant xuts a pals no es prou espectacular i per això se’n va retallar considerablement el valor.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: