Rugby 4 barres. El Desenllaç.

Aquest cap de setmana es juga l’últim partit del Rugby 4 Barres, la competició dels equips de la parla catalana, i que ja haviem vist fa unes setmanes.

La classificació no pot ser més interessant, sobretot per al GEiEG. Si guanyen a casa de l’Amatori, a l’Alguer, passaran davant dels Enginyers del Poble Nou i guanyaran la primera copa.

N’estarem al corrent de com ha anat el partit que, a banda del que s’hi juguen els gironins, serà tota una cloenda del que espero que sigui el nostre torneig del futur.

De cara als propers anys però, caldrà enfortir els lligams entre els clubs i caldrà treballar de valent per augmentar-ne el nombre. Es necessari dialogar amb els equips que potser no han vist clar com necessitem una competició d’aquest tipus i no n’hi han donat suport. Ha de ser, i penso que ja ho és, una competició oberta i catalana, mediterràniament catalana.

Caldrà explicar també molt be el projecte, doncs actualment tothom sobreentén el que vol i em refereixo, en concret, a que molts hi veuen connotacions polítiques o escisives. Fals. Fixem-nos en com els clubs espanyols han deixat passar una oportunitat única de millorar el nivell i la projecció del seu rugbi en no donar via lliure a una competició de clubs ibèrics impulsada per la Asociación de Clubs de Rugby . Pel que tinc entés les converses no han acabat gaire be. Resultat?  uns cinc o deu anys més de retard en pujar al tren del rugby de debó.

El que jo crec és que per què un esport tingui bona salut, cal un organisme que vetlli pels jugadors i la seva projecció internacional i un altre per als clubs. Dos entitats separades, però lligades. Federació i Clubs. I, tanmateix, dues competicions, copa i lliga. És així a tot arreu, no?

Amb això i lligant-ho amb el fil inicial, el que vull dir és que són els clubs els que han de seguir gestionant el Quatre Barres i, poc a poc anar evolucionat envers la plena professionalització. La federació catalana, ens agradi més o menys, ja la tenim i és la que és. Els clubs també. Llavors, només cal posar-se a jugar, oi?

Salut i rugbi (de quatre barres)

Anuncis

3 Responses to Rugby 4 barres. El Desenllaç.

 1. Miquel ha dit:

  Respecte a la classificació del Quatre Barres, els clubs van decidir que en cas d’empat a punts al primer lloc, otorgar el titol de campió exequo als equips que estiguin al primer lloc, seguint la tradició rugbistica del Cinc Nacions, per tant enguany el campió de moment és l’Enginyers, si el GEiEG guanyà a l’Alguer, cosa que està per veure, tindríem un empat a punts, per tant dos guanyadors.

 2. rugbipensador ha dit:

  Miquel,
  gràcies per l’aclariment. Així, si hi ha dos guanyadors encara n’estaré més de content!

 3. joan boix ha dit:

  Em sembla fantàstica aquesta competició. S’ha de seguir treballant de cara al futur. Fins ara ho estan fent força bé, malgrat que des de l’administració no hi ha hagut cap reconeixement i s’ho fant tot sols.

%d bloggers like this: