servei ràpid

Quan la pilota surt del terreny de joc, enlloc de fer el servei de toc normal, que vam veure l’altre dia, un jugador pot fer un servei ràpid, és a dir, sense esperar que es formi l’alineament del servei de toc.

Això sí: només es pot fer sempre i quan la pilota no l’hagi tocat ningú i no hi hagi cap jugador de l’altre equip allà mateix demanant-li l’alineament a l’arbitre. El llançament que el jugador faci ha de ser de, com a mínim, cinc metres, és a dir, ha d’arribar a la primera línia discontinua paral.lela a la línia de banda.   

Fixem-nos en aquest video, que van posar a Rugby Dump fa un temps, que acava amb un servei ràpid i assaig. Un jugador de l’equip contrari fa un xut de represa des dels 22 metres. El jugador que reb la pilota, molt hàbilment, planta el seu peu a la línia de toc, fet que fa que tot ell es consideri que està fora del camp i per tant provoca que la pilota hagi sortit, també, directament a fora -i sense botar abans dins del camp. Per tant el xutador no ha guanyat terreny i a més el servei de toc s’ha de fer a l’alçada des d’on s’ha xutat. 

El jugador murri, llavors corre per la banda fins arribar a l’alçada del xutador i com que cap contrari demana alineament, sinó que tots estan badant, efectua el servei ràpid que acava amb l’assaig.     

Anuncis

3 Responses to servei ràpid

 1. Josep ha dit:

  Aquest anorma és valida tan sols pel rugbi a XV o també pel rugbi a XIII?

  Gràcies!

 2. rugbipensador ha dit:

  Només serveix pel XV. Al XIII, si la pilota surt per la banda es reinicia el joc amb una melé a favor dels que no l’han perdut.

 3. JB ha dit:

  en el rugby XIII no hi ha touche o servei de banda.

%d bloggers like this: