La llei 40/20 tretzista

Al rugbi a tretze també existeix la possibilitat de guanyar terreny xutant la pilota a fora, com al quinze. 

La forma és força similar al quinze: es xuta a fora i allà per on surt se la queda el contrari, que la introduirà a la melé de reinici del joc. Al tretze però, el xutador no cal que control.li si està davant o darrera de cap línia, com fan els del quinze amb la de 22 metres. Aquí la pilota sempre ha de botar al terreny abans de sortir, per validar el guany de terreny.

Existeix, un cas especial. Una jugada que quan algun jugador la intenta, el públic embogeix i si surt be es cel.lebra quasi com si s’hagués marcat un assaig. Es tracta de la llei 40/20.

Aquesta llei és tan senzilla com que si un jugador es troba en els primers 40 metres del seu propi camp i xuta la pilota endavant; aquesta fa un bot a terra i surt a fora, més enllà de la línia de 20 metres de l’equip contrari, hi haurà melé amb introducció per a l’equip que ha xutat. És a dir, es recupera la pilota i hi ha màximes possibilitats de marcar!

A diferència del rugbi a quinze, on haviem vist que tot i que es podia guanyar terreny en xutar fora, el servei de toc el feia l’altre equip, i per tant segurament n’obtindria la possessió, al rugbi a tretze, si un jugador aconsegueix fer aquest difícil xut -de com a mínim 40 metres amb bot inclós- des de la 40 cap a la 20 contraria, la melé serà del seu equip, dins els 20 metres de l’equip contrari. Tot a favor per puntuar.

 

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: