llei de l’avantatge

Quan es cometen determinades faltes lleus, si l’equip no infractor es fa amb la pilota i segueix jugant, l’arbitre assenyala avantatge. Després d’un cert temps, si la jugada següent ha estat favorable, l’arbitre assenyalarà la fi de l’avantatge d’aquella falta anterior. En canvi, si la jugada no es prou favorable, l’arbitre aturarà el joc i en castigarà la falta.

El temps que el joc està en mode situació d’avantatge depén del criteri de l’arbitre. A les retransmissions esportives s’acostuma a assenyalar a la pantalla quan el joc està en mode d’avantatge, doncs és molt probable que l’arbitre aturi el joc en qualsevol moment, si veu que la jugada no prospera.  

Llei de l’avantage del rugbi a XV

 

[Actualització] Al rugbi a XIII també existeix la llei de l’avantatge. Exactament igual que al XV: es deixa seguir el joc i només s’atura el joc en cas que la següent jugada no afavoreixi l’equip no-infractor.

4 Responses to llei de l’avantatge

  1. […] cert, fixeu-vos com l’arbitre otorga la llei de l’avantatge, tot dient: Advantage Blacks!, ja que un jugador irlandés ha posat la mà per tocar la pilota. […]

  2. josep ha dit:

    aquesta norma és valida sols pel rugbi a XV o també pel XIII?

  3. rugbipensador ha dit:

    També és vàlida pel XIII. Se m’ha descuidat comentar-ho. Ja ho he actualitzat. Gràcies Josep

  4. […] una acció il·legal i després que l‘arbitre hagi avaluat que no es pot atorgar la llei de l’avantatge per l’altre equip, s’ha d’aturar el joc i castigar la falta segons la […]

A %d bloguers els agrada això: