Torneig de Touch-Rugby a Barcelona

El proper dissabte 28 de juny es cel.lebrarà a les instal.lacions esportives del RC Cornellà el

I Torneig Internacional de Touch de Barcelona.

Si fa només uns mesos es va cel.lebrar el torneig de València, un triangular entre el CAU, el Tatami Rugby Club  i Touch Rugby Barcelona, ara li toca el torn d’organitzar un torneig als barcelonins.

Pel que sembla hi participaran, a banda dels valencians i segurament un equip canari, el combinat de Touch Rugby de Nova Zelanda, aprofitant que es trobaran a Catalunya amb la seva gira cap al Campionat Europeu de Paris. De manera que serà una bona oportunitat per veure com juguen els All-Touch-Blacks.

El Touch, del que ja n’havia parlat, és una versió del rugbi -més aviat una versió del rugbi lliga- on no hi ha placatges. El placatge es substitueix per un senzill toc a qualsevol part del cos i no hi ha melés, ni mols, ni melés espontànies, ni serveis de toc ni xuts. Tot es basa en el joc a la mà. De manera que el pot jugar tothom sense risc de pendre cap mal.

Seguirem parlant-ne a mida que s’acosti el dia.

Anuncis

9 Responses to Torneig de Touch-Rugby a Barcelona

 1. jb ha dit:

  Malgrat que no sigui sant de la meva devoció, hi ha gent que defensa que és una bona manera d’aproxirmar-se al rugby.

 2. rugbipensador ha dit:

  Jo n’estic plenament convençut. I no només per aproximar-s’hi. A molta gent li agrada el rugbi, però per la raó que sigui no pot o no hi vol jugar. Si amb el Touch pot seguir jugant (o començar-hi), benvingut sigui.

  Per a mí, el Touch és la clau per fer entrar de debò el rugbi a la societat, als carrers, a les escoles, als parcs. Si el Touch es practiqués a les escoles, junt amb el futbol o el bàsquet, molts nens que no saben ni que hi ha pilotes ovalades, potser voldrien seguir després amb el rugbi de contacte i en qualsevol cas, ja coneixerien l’essència de l’esport, que és, penso jo: ajudar els companys.

 3. jb ha dit:

  Jo també penso que pot servir pel seu coneixement a les escoles. Igual que el flag, però hi ha gent que no ho veu així. Perdona si m’equivoco però, potser he llegit en algun post que hi jugues els dissabtes a la Foixarda?

 4. jb ha dit:

  per cert, un dia podries explicar els motius pel que el rugby va deixar de ser olímpic.

 5. Ioan ha dit:

  Hola,

  ahir vaig anar a la Foixarda amb ganes de veure/jugar però no hi havia ningú :-(
  Quan i a on entreneu? Em puc apuntar?

  I una última pregunta: al Maresme (jo visc a Caldetes) saps si hi ha algun lloc on es juga TOUCH?
  Gràcies!

 6. rugbipensador ha dit:

  Es que a la Foixarda estan replantant el terreny i no s’hi pot jugar. Els entrenaments ara són al camp del Cornellà, els dijous a les 21.00. Pots posar-te en contacte amb Touch Barcelona a touchbcn@gmail.com
  A Caldetes em penso que no hi ha cap equip de Touch, si t’animes a crear-lo, en tindrem 2!

 7. Anònim ha dit:

  gràcies, per poc q pugui el dj vindré a Cornellà!

 8. jb ha dit:

  de camps de rugby, n’hi ha pocs. Almenys el touch es pot jugar en terrenys més petits. Es rumoreja que volen fer un camp a Mataró, algú en sap res?

 9. […] diumenge passat es va cel.lebrar el 1er Torneig de Touch Rugby a Barcelona i es comptava amb la presencia d’uns convidats de luxe, els Touch Blacks, aprofitant la gira […]

%d bloggers like this: