Lliga superibèrica

Demà 12 de juliol, hi haurà una reunió on es decidirà el futur del rugbi professional a la peninsula ibèrica. Una lliga d’equips professionals de l’estat espanyol, Portugal i un equip de Gibraltar, amb una potent plataforma televisiva al darrera, segurament Digital Plus, i diferents patrocinadors. El projecte que es planteja va de debò. Els pressupostos estan fets i sembla que de la banda dels clubs que ho volen engegar tot està prou clar.

Si tot va be, el proper any, cap allà al març, arrencarà la I Lliga Superibèrica de rugbi. I dic si tot va be, perqué aquestes reunions de clubs de rugbi amb la federació espanyola pel mig, que potser veurà afectada la seva División de Honor per algunes dates del calendari, de vegades acaven tirant-se els plats pel cap i sense arribar enlloc. Veurem com s’ho prenen els de la FER, ja que no seran ells els que remenin l’olla en aquesta competició.

Ja ho veurem dilluns, de moment per la banda catalana, la Santboiana és l’únic equip que te una estructura prou forta com per afrontar el repte.

Els equips, a banda de la franquícia dels de Sant Boi, seran, de Portugal, a la zona de Lisboa, dues franquicies, una a Benfica i una altre a Os Belenenses, del nord, una franquícia compartida entre Dereito i Oporto i finalment una franquícia a l’Algarve, de l’equip Agronomia.

El Pais Basc presenta el Bera-Bera, que aglutinarà bona part del rugbi basc, a l’estil de la franquícia dels Catalans Dragons de Perpinyà a la SuperLeague anglesa, on els jugadors locals provindran de diferents equips bascs, de categories inferiors.  

El Reial Madrid, que s’ha fet amb l’equip del CRC, també s’apunta al projecte. Esperem que no ho vulguin guanyar tot a cop de talonari, doncs això si que seria negatiu.

De Sevilla, també hi haurà una franquícia aglutinadora de varis equips andalussos, possiblement agafant com a base el Tartessos Rugby i finalment, El Salvador de Valladolid, un dels millors de l’estat espanyol també tindrà la seva pròpia franquícia.

De Gibraltar, probablement serà el Gibraltar RFC, que jugarien a La Linea, per problemes diplomàtics, però un ocellet m’ha dit que no està gaire clara la seva participació. Potser en el futur, també s’hi afegeix una franquícia d’Andorra, tal i com es deia fa poc a El periòdic ‘Andorra.

Dilluns sabrem que ha passat.

[Actualització] Abans de començar la reunió 4 equips, entre ells la Santboiana, s’han desdit de la Asociación de Clubs de Rugby -ACR- o sigui, que em temo que al final tot pot quedar, com diuen els d’allà, en agua de borrajas.

Anuncis

4 Responses to Lliga superibèrica

 1. Kamate ha dit:

  Pensador, a viam si t’informes millor. La SuperLliga Ibèrica (SI) no te res a veure amb l’ACR, perquè son franquícies, i no clubs, els que formen part de la SI. Ara be, els clubs d’origen d’aquestes franquícies s’han “desdit” de l’ACR perquè fa temps que aquesta associació de clubs ha quedat “controlada” per clubs propers al Sr. Mandado, president de la FER, i per lo tant amb l’ordre d’esbombar l’organització de qualsevol competició no controlada per la FER.
  A Catalunya l’única franquícia l’adquirit el Sr. Víctor Marlet, president de la Santboiana. Però independentment hem d’estar d’enhorabona perquè amb l’organització de la SI la FER perd poder sobre el rugby a l’estat espanyol i això sempre és una notícia possitiva pels nostres interessos.

 2. rugbipensador ha dit:

  Gràcies per la informació. La veritat és que tot aquest entramat de clubs, federació espanyola i qui control.la a qui, se m’escapa una mica.
  No tenia molt clar si la SI era iniciativa de la ACR o no, els únics que sembla que parlen del tema són els dos o tres blogs de referència espanyols i potser és que ja ho donaven per suposat.
  Les webs de referència catalanes no en parlen gaire, així que molts estem una mica fora de joc.
  Gràcies de nou!

 3. joan boix ha dit:

  El passat dissabte va tenir lloc l’assemblea de la FER. Com era d’esperar, bastant passeig per l’actual Junta. L’ACR i la SI fa setmanes que estaven separats. Com diu Kamate, la influència de la FER dins de l’ACR feia preveure aquest final. Els de la SI actuen amb força discreció sembla que per evitar pals a les rodes, però sembla que han enfilat el camí. Ja veurem com queda la franquícia a Catalunya, si la podrà assumir la UES o caldrà cercar altres clubs.

 4. joan boix ha dit:

  per cert, sembla que a la FER una de les qüestions que més l’amoïna és que jugui a la SI una franquícia gibraltarenya. De moment han aconseguit que juguin fora del Peñón. Després diuen que no fan política!

%d bloggers like this: