Nova temporada

Tornats de vacances hem de posar-nos al dia de l’actualitat d’aquí i d’allà i, una de les coses que m’ha sobtat és com ha quedat configurada la propera temporada del rugbi espanyol pel que fa a alguns equips catalans.

Si fem memòria recordarem que el RC Sitges havia estat exclós de jugar la promoció d’ascens a la Primera Nacional espanyola per haver quedat segon a la lliga catalana. En el seu lloc el Tavernes, de Murcia, primer de la seva lliga, però a anys llum dels sitgetans promocionarien amb el BUC.

A la promoció, el BUC va guanyar amb comoditat al Tavernes i al Bahia, aquest darrer amb polèmica inclosa:  els del Bahia van demanar als del BUC de jugar una setmana més tard el partit de tornada, ja que pel que sembla tenien des de feia molt temps les entrades per veure en directe la final de la Heineken Cup.

Després d’un petit ball de despatxos, tothom content. El BUC ha adquirit —desconec quins són els termes d’aquesta adquisició— la plaça que el Barça tenia a División de Honor B i aquest, per tant,  descendeix no una, sinó dues categories. Ara jugaran a Primera Nacional Grupo C.

Al seu torn, el BUC ha cedit el buit que deixava a Primera Nacional al segon de la lliga catalana, o sigui: el RC Sitges. A primers d’agost el club sitgetà rebia el comunicat de la FER oficialitzant el seu ascens de categoria. Després del disgust de no poder promocionar,  els jugadors del Sitges estan molt contents i molt motivats per encarar la propera lliga i la FER de pas neteja una mica la imatge despòtica que s’havia guanyat a Sitges.

Finalment, fem un repàs dels equips catalans a les lligues espanyoles. Recordem que la División de Honor B, està dividida en dos grups, l’1 amb equips del nord i el 2 amb equips del sud i la Primera Nacional, en quatre, sent el Grupo C, el que conté tots els equips catalans.

A División de Honor, la Santboiana, és únic representant català, però de València hi tenim el Rugby la Vila, de la ciutat de La Vila Joiosa i Les Abelles RC

A División de Honor B Grupo 1, el BUC, també únic representant català. 

A Primera Nacional Grupo C: Santboiana B, FC Barcelona, RC Sant Cugat, RC Cornellà, RC Hospitalet i RC Sitges. A més hi ha, de Mallorca, el RC Ponent i de Múrcia, l’UCAM Múrcia.

Sort a tots els equips!!

Anuncis

One Response to Nova temporada

  1. JBoix ha dit:

    Per cert, sembla que la FER no ha donat resposta al requeriment fet pel Sitges, i diria que també de la FCR, referit al compliment de la murciana per què uns dels seus equips accedís a la primera espanyola. En tot cas, molt d’ànim al Sitges que està fent una gran tasca, tant de sèniors com d’escola.

%d bloggers like this: