Els àrbitres

Al rugbi és molt important saber llegir el que ens diuen els àrbitres. Ells, mitjançant els seus gestos, ens informen del que pot estar passant o del que ha passat i també quines són les decissions que han pres sobre una determinada acció. 

Aviat comentarem el llenguatge arbitral, però avui volia comentar un aspecte que crec que també és molt important, potser més i tot, que és la comunicació verbal i la gestió dels conflictes.

Tot seguit veurem  un conegut àrbitre internacional agafant el control d’una situació conflictiva. Quan els dos jugadors començaven a discutir, els agafa a banda i, parlant-hi tranquil·lament, els hi demana que es comportin com cal, que han de donar exemple d’esportivitat i que s’han d’esperar a la decisió definitiva.

Al final tot queda en no res, però tots sabem que no sempre és així: encara ens trobem massa baralles als camps i al meu parer no són gens beneficioses per a la imatge del rugbi.  

Anuncis

One Response to Els àrbitres

  1. joan boix ha dit:

    Segons sembla, aquest passat cap de setmana els àrbitres catalans han estat reunits tractant les regles experimentals que seran d’aplicació durant la temporada que està a punt de començar. A més, tenen previst reunir-se amb els responsables esportius dels clubs el dia 8 per explicar-los les regles.

%d bloggers like this: