Touch Rugby internacional a Barcelona

Aquest proper dissabte 27 de setembre, els nois de Touch Barcelona han organitzat un triangular amb la presència d’un equip londinenc i l’equip de València.

L’afer tindrà lloc a les instal·lacions esportives de la Universitat de Barcelona, a l’avinguda Diagonal, a partir de les 3 de la tarda i hi haurà dues categories: homes i mixtes. Encara no hi ha prou noies per obrir la categoria femenina, però tot arribarà.

El Touch està creixent de mica en mica en aquestes terres. Ja sabeu que és un esport ideal per als que ens agrada el rugbi i que, tanmateix no podem assumir la càrrega física que comporta l’esport “gran” —però sí tota la resta de coses positives.

Jo sempre he pensat, i potser ja hem reitero massa, que el Touch és un vehicle de promoció del rugbi de primer ordre i que seria bo que tots els organismes del rugbi català, tant la federació, com escoles, com equips i fins i tot la recent Rugbylliga.cat en fessin promoció sense complexes. Hi ha qui es pensa, i crec que erròniament, que el Touch és una mena “d’enemic” que només treurà quota de mercat al rugbi.

Ben al contrari. Cal fer molta pedagogia de rugbi. Sobretot cap a les persones que porten els seus nens i nenes a escoles de futbol. Si aconseguim que aquests nens i nenes coneguin l’ovalada i comencin a practicar el Touch,  quants no faran després el salt cap al rugbi?

Penso que cal avançar en aquesta direcció i precisament en aquest sentit s’està gestant l’Associació Catalana de Touch Rugby, un dels objectius bàsics de la qual ha de ser aconseguir introduir les ovalades a les escoles de primaria. 

Rugbi-ficció? qui sap, només el temps ens donarà o treurà la raó.

One Response to Touch Rugby internacional a Barcelona

  1. joan boix ha dit:

    Qui pensi que el touch és un enemic o pot fer competència al XV és que ja està fora d’aquest món. Com dius, a les escoles és important que s’introdueixi el touch, el flag o el rugby. La canalla ha de prendre contacte amb la pilota ovalada. Quan la tens entre les mans … et costa molt deixar-la. Intentaré passar-m’hi. Bona tasca i endavant!

A %d bloguers els agrada això: