una de rugbi català històric

Fa poc vaig saber, gràcies a en Pere Mestres, un amic nord-català, que a finals dels anys 40, al camp de rugbi d’aquella mateixa localitat, l’estadi Jean-Laffon, hi va tenir lloc una gesta històrica. 

Un grup de jugadors de rugbi a tretze, la majoria catalans, pagesos i vinaters —tal i com em comentava en Pere— van ser els únics en aconseguir de guanyar la poderosa selecció d’Austràlia, que es trobava de gira per França. Un partit que encara ara els més grans recorden amb llàgrimes als ulls.

La història ens va agradar molt i vam voler saber-ne més detalls. Després d’unes indagacions pel món tretzista, en vam trobar les dades concretes, articles i algunes fotografies.  El mateix Pere ens n’ha preparat un document en català, que podeu consultar aquí.

L’estadi Jean-Laffon devia ser una olla a pressió, 15.000 persones aplegades en aquell petit però mític estadi devien crear un caliu estorador. Aquell partit és considerat el millor partit  de la història nord-catalana, si deixem de banda els Catalans Dragons actuals, es clar.

L’estadi Jean-Laffon 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: