Catalunya entra a la Federació Europea

Ja fa algun temps que és oficial, però ara ja és de domini públic. La Associació Catalana de Rugby Lliga ha estat acceptada, en representació de Catalunya, com a membre observador de la Rugby League European Federation (RLEF). Enhorabona!

Certament, tots sabem que a Catalunya, el rugbi a tretze no es coneix gaire i tampoc es practica, però quan més hi penso, més em ve al cap la figura d’un senyor del que ja n’hem parlat anteriorment: en Jean Galia

Ja fa uns dies, a l’article de la història del XIII a la Catalunya Nord, vaig parlar d’ell. La federació francesa de rugbi a quinze havia expulsat el seu equip, deixant-lo a ell i als seus companys sense poder jugar al rugbi de la unió i ell, tossut, enlloc de quedar-se de braços creuats, va introduir el rugbi lliga a la Catalunya Nord i per extensió a tota França.

Doncs ara crec que passa el mateix. Ja sabeu que la nostra selecció catalana de rugbi a XV està exclosa tàcita i subtilment del panorama internacional. Ja no és que no pugui jugar en competicions internacionals, la qual cosa està vista per sentència, sinó que, fins els partits amistosos més inocents amb altres seleccions nacionals s’acaven suspenent per motius misteriosos. Des de fa un temps, ni tant sols pot jugar al torneig de les comunitats autònomes de l’estat espanyol. 

Així doncs, què els hi queda als catalans que volen jugar a rugbi com a nació i no els deixen? No m’extranya gens que un grup de persones hagin fet com aquell Jean Galia i hagin començat a moure’s per terrenys tretzistes.

Que algú pregunti als jugadors si no s’ho han passat be en els partits disputats fins ara defensant les quatre barres.

Aquests catalans tossuts. 

5 Responses to Catalunya entra a la Federació Europea

 1. Arnau ha dit:

  Bon article. La veritat és que hi ha moltes esperances posades en el projecte i en què els catalans puguin competir a nivell internacional, agafant cada cop més nivell i sabent que partim de quasi 0.

  Si tots hi treballem amb ganes i hi donem suport la cosa segur que creix i tira endavant!

 2. Rico Salsa ha dit:

  Moltes felicitats !!! Ara cal deixar de ser observadors, jugar i guanyarse un lloc de ple dret. Sempre i cuan no tingui que deixar de cantó el meu estimat UNION conteu amb mi per el que calgui per el LEAGUE. Felicitats a en Sergi per l’excelent treball i atots els que han colaborat perque es fes realitat aixó.

 3. jboix ha dit:

  Jo també felicito als companys de l’associació catalana de rugby lliga. S’ho han treballat bé, en silenci, però picant pedra cada dia. També han tingut la sort que els hi ha mancat als de la UNION, el recolçament de l’equip punter de la Catalunya nord, els Dragons, als que també hem de felicitar per la seva tasca. No es pot dir el mateix de la USAP. No obstant, espero que molt aviat també estigui reconeguda la FCR i, entre tots, amb l’ajut de tothom, tant polític com social, fem del rugby un dels esports nacionals, igual que és l’hoquei patins. Parlar del que hagués estat el rugby al nostre país si no hagués vençut la sublevació militar i la dictadura franquista és història ficció, però el cert és que en més d’un partit, abans de la maleïda dictadura, hi havia més 15.000 persones seguint el joc.

 4. Sergi ha dit:

  El rugby Lliga català ha estat admés com membre de ple dret de la federació europea en la condició de official observers, com ho estan 10 nacions més, entre elles Alemanya, Italia, Ucraïna, Grècia, Lituània, Portugal, etc… Podem competir internacionalment de en competicions oficials.

  Ara ens cal treballar dur per consolidar la lliga catalana i tenir una selecció nacional potent que representi a Catalunya.

  Visca el Rugby.

 5. […] Publicat22 Octubre 2008 Catalans Dragons , Copa del Món Malgrat que Catalunya encara no pot competir internacionalment, la presència de catalans al Mundial de rugbi a XIII que […]

%d bloggers like this: