La censura de TVE

Fa dues setmanes vam  assistir a un episodi de subtil censura de Televisión Española, en deixar-se d’emetre el capítol número 166 del programa Total Rugby, de producció forània, a la cadena digital terrestre Teledeporte.

En aquell episodi hi havia un reportatge, de cinc minuts, sobre el Club Natació Poblenou-Enginyers Rugby Union Club, que hem pogut veure fa poc, en versió original, on s’explica l’aventura del club de jugar a una lliga anglesa. 

La veritat és que no m’esperava que Teledeporte ho emetés, però per si de cas, els hi ho vaig preguntar i em van dir que sí que ho farien.

Efectivament, el van programar pel dijous 23 d’octubre, a mitja tarda, però no el van pas passar. Després, s’anunciava a la guia digital de la cadena, a les quatre de la matinada, però tampoc. Dissabte 25 d’octubre ja s’anunciava el capítol 167 i enlloc apareixia el 166.

El que sí que vaig veure casualment, foren alguns trocets del programa 166, emesos en forma de càpsules informatives, entre programa i programa, com si fossin petits mini-reports per omplir espais buits. O sigui, una feinada d’esmicolar un programa ja post-produït i acabat per després reprogramant-ne els trocets resultants. Evidentment, els cinc minuts de glòria del club català són a la paperera.

 Queda dit.

Anuncis

5 Responses to La censura de TVE

 1. rico salsa ha dit:

  Ja,ja,ja… i que podiem esperar dels espanyols ? M’Alegra molt que passin aquestes coses, ens carregan de raons i deixen amb el cul a l’aire a tots els ” negociadors ” i a tots els ” parlan la gent s’enten “.
  El programa el van poder beure a 153 paissos, amb una audiencia de 2.700.000 persones, cap problema…
  A Espanya el rugby no existeix, ells no o saben pero son de futbol, aixó si amb una pilota ovalada.

 2. Anònim ha dit:

  No m’estranya res. Des de sempre, malgrat que s’omplen la boca de democràcia i llibertat d’expressió, han estat així. Tot el que surti del seu concepte d’Espanya, no existeix o s’ha d’eliminar. Ja siguin del PP o del PSOE. Et deixen ser català (o basc) fins on ells volen. Al País Basc no els hi deixen fer una consulta (com si consultar a la ciutadania sigui perillós), aquí amb la retallada a l’estatut i els entrebancs, per dir-ho sense ser barruer, a les seleccions.

 3. jboix ha dit:

  No m’estranya. Tot el que se’n vagi un milímetre del seu concepte d’espanya, no existeix o s’elimina. I tots ho fan per igual, ja siguin del PP o del PSOE. Retallada estatut, recurs al TC, pals a les rodes i actuacions prepotents contra les seleccions … i d’això en diuen democràcia!

 4. Monti ha dit:

  Hem estat Teledeportados!!! Quin fair-play que es gasten per la meseta. No m’estranyaria que primer veiés el video el Mandado dels pebrots. Com be dius Ricard, ens ha tocat viure en una país de cultura futbolera.

 5. […] Poblenou comencen a ser coneguts mundialment. Fa un temps van sortir al programa Total Rugby  que no es va emetre a les espanyes i ara ho fan a […]

%d bloggers like this: