El centre de tecnificació haurà d’esperar

El que em pensava. M’he posat en contacte amb la Federació Catalana de Rugby per si em podien donar alguns detalls del Centre de Tecnificació que s’havia de construir a Sant Cugat i de moment sembla que el projecte està aturat. Us en faig cinc cèntims.

La Generalitat va atorgar inicialment una subvenció a la Federació per endegar la construcció d’un centre català de tecnificació de rugbi, allà on es considerés oportú. Com que l’import era petit, es va considerar que Sant Cugat, una localitat clau a l’entorn del Vallés i que ja tenia unes grades i vestidors fets a la zona de la Guinardera, podria ser una bona elecció.

L’ajuntament de Sant Cugat, per la seva banda insistia en que el nou camp de rugbi havia de disposar d’una pista d’atletisme per ser més multidisciplinari i així, finalment, la Generalitat també li va concedir una subvenció.

L’acord de govern estipulava un total de 1.600.000€ entre les dues subvencions tant pel projecte de la pista d’atletisme com pel centre de tecnificació. D’aquí venen les declaracions que ja hem vist, de la Sra. Anna Pruna, Secretària General de l’Esport, esmentant clarament que la Generalitat volia també el centre a Sant Cugat.

Sembla que el camp i la pista es construiran aviat però, a hores d’ara encara no s’ha arribat a cap acord amb l’ajuntament de Sant Cugat pel que fa al centre de tecnificació i donat que corren temps difícils tot apunta que la cosa es quedarà així. 

instalacions_guinarderaLes futures instal·lacions a la Guinardera de Sant Cugat

En qualsevol cas, la Federació manté l’esperança que un centre de tecnificació de rugbi pugui veure la llum algun dia.

N’estarem pendents d’aquesta qüestió. 

Anuncis

5 Responses to El centre de tecnificació haurà d’esperar

 1. Enric ha dit:

  Em sembla molt interessant, però perdoneu la meva ignorància… què significa exactament un “centre de tecnificació” ???

 2. rugbipensador ha dit:

  Doncs la Generalitat ho defineix així:
  […] és una unitat operativa sense personalitat jurídica, vinculada a una federació esportiva catalana i integrada per esportistes, personal tècnic i mitjans materials que conflueixen en un espai físic o en punts diversos o itinerants on es desenvolupen les tasques necessàries per a assolir els objectius individualitzats de cada esportista integrat en la tecnificació.
  […]
  Això es pot trobar al Pla de la Xarxa de Tecnificació Esportiva , accessible a la web de l’esport català.
  Salutacions

 3. Enric ha dit:

  Moltes gràcies! Entenc per això un camp, un gimnàs i una màquina de melees.

 4. rugbipensador ha dit:

  Sí, però jo també hi afegiria: aula d’estudi amb pissares, per comentar jugades i detalls técnics, amb capacitat per a un equip sencer ( o sigui molt gran ), material divulgatiu, DVDs, projectors, i una bona biblioteca especialitzada de rugby. Accés a les millors Revistes de rugby internacionals…i per que no, videojocs de Rugby, que n’hi ha de molt bons.
  Ah, i tot això per a les dues modalitats de rugby ( XV i XIII ).

  Això sí que seria un pas endavant, no?

 5. massana ha dit:

  El centre de tecnificació hauria de servir per anar creant una base sòlida d’esportistes jugadors de rugby per poder jugar al més alt nivell. També es podria aprofitar per què clubs estranges hi poguessim fer estades. Crec que aquest estiu els London Wasp van cercar lloc per fer una estada a Catalunya. El centre, amb acords amb algun lloc d’estada, el CAR o algun hotel, hagués estat fantàstic tant pel rugby català com per Sant Cugat. S’ha d’aprofitar la tirada que té Barcelona i Catalunya al món. Però és clar, els polítics busquen resultats a curt termini i, depén de què, no ven. Ara per ara, el rugby encara no és tractat a Catalunya com el que és: la seva Copa del Món és el tercer esdeveniment més vist per TV, després dels Jocs Olímpics i el Campionat del món de futbol. Parlo del XV, off course.

%d bloggers like this: