Més fores de joc…

Avui comentem un parell de jugades arbitrades fatalment, però que ens poden ajudar a entendre una mica més el fora de joc del rugbi. El partit és de rugbi lliga, però la idea es pot aplicar també al rugbi a quinze.

Es tracta d’un dels partits de la temporada passada, al Millenium Magic. Els equips enfrontats eren el Bradford Bulls i el Leeds Rhinos. El partit el guanyaven els Bulls però, a l’últim segon el va acabar guanyant el Leeds…injustament.

En aquell darrer minut es va assenyalar un fora de joc inexistent a l’equip dels Bulls. A simple vista si que ho sembla: el jugador del Leeds passa la pilota enrera abans de caure placat i un jugador dels Bulls,  situat per darrera d’ell, la recull. L’àrbitre va pensar doncs, que en estar situat a la banda contraria, el jugador dels Bulls no podia tocar la pilota. El que no va veure l’àrbitre és que el jugador del Leeds va tocar també la pilota amb el peu, abans que el dels Bulls l’agafé i, per tant, la restricció del fora de joc havia desaparegut.

Després, quan el Leeds xutava a pals, a raó del penal mal assenyalat, dos dels seus jugadors es trobaven per davant de la pilota en el moment de xutar, es a dir en fora de joc i, a sobre, un d’ells aconsegueix recuperar-la i  marcar l’assaig, ja que en tocar els pals i tornar al camp, la pilota havia quedat viva.

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: