Indignació per la sentència de Paris

Estic indignat per la sentència del tribunal ordinari de Paris, que tot just fa unes hores ha dictaminat que l’actual Federació Catalana de Rugby no és la mateixa que va constituir la Federació Internacional de Rugby Amateur l’any 1934.

Si no és la mateixa d’ençà, només és per que el règim franquista va abolir la de llavors i, per tant, aquesta sentència incomprensiblement legitima aquella acció de la dictadura franquista. Un greu error.

Espero que després de saber-ne els detalls la Federació Catalana recorri la sentència. Aquesta i totes les vegades que calgui. Al cap i a la fi, aquella antiga Federació Catalana de Rugby no s’hagués hagut d’abolir mai, tal i com mai hagués hagut d’existir el règim franquista.

I de pas, a veure si això fa despertar els polítics catalans, els primers a sortir a la foto, però que a l’hora de la veritat no són on han de ser i tampoc fan tot el que està a la seva mà.

[Actualització] el text de la sentència en català, aquí.

Anuncis

28 Responses to Indignació per la sentència de Paris

 1. jhviafora ha dit:

  No per esperada, la sentència deixa de ser indignant, però una mica més enllà de la ràbia lògica que provoca, hauríem de mirar portes endins. Indigna encara més, el silenci sepulcral dels clubs de rugby catalans. Ningú ha piulat, ningú s’ha mogut, ningú s’ha aixecat indignat i donat suport a la FCR. Quina vergonya! Estem morts, i tenim el què ens mereixem. El rugby és la metàfora real del país sencer. Catatònic, perplex i amb les calces als turmells, a punt de ser embatumat cada vegada que a l’amo li ve de gust. Quin fàstic!

 2. Uri ha dit:

  Potser ningún club ha dit res pq creuen que aquesta federació no els representa ….

 3. rugbipensador ha dit:

  Uri,
  tampoc s’han fet mocions de censura envers la federació, no? O si se n’han fet no han prosperat, i a banda, em sembla que el procés judicial estava als objectius de la FCR quan es va escollir la junta.
  Amb això vull dir que potser fa falta una mica de cultura assamblearia. Si una majoria vol una cosa, s’hauria de respectar, enlloc de posar-hi entrebancs i treballar una mica més pel conjunt.
  Tant de bo la propera junta de la FCR representi tots els clubs. I si llavors una majoria creu que no cal demanar el dret de formar part de la FIRA, doncs s’haurà de respectar.
  Penso jo, vaja….
  (gràcies per la teva aportació)

 4. català1931 ha dit:

  Bona nit,

  Hem sap greu però tinc que donar la raó al Uri, la Federació catalana es troba en empat tècnic o KO, actualment es suport a la FCR es escas i no te el concens dels clubs.
  No perquè els clubs no vulguin el reconeixement, no conec cap que no ho desitgi però la FCR ho ha fet tant malament com ha sabut.
  No ha buscat els suports dels clubs, no hi ha hagut transparencia, no s´han buscat alternativas, no s´han buscats suports interns doncs ja no diguem externs i així un regitzell de actuacions erronees.
  Aquesta junta s´ha tingut que afrontar a una assemblea extraordinaria per repetir una assemblea que es va decidir per el vot de qualitat del president, 11 contra 11. Els clubs que donan suport a la junta han tumbat les seves propostes i mil cosses plenes de paradoxes i contradiccions.
  No hi ha ni un sol club del anmenats “grans” que donin suport a la FCR, no es extrany? Els clubs de categoria nacional s´han trobats abandonats per la FCR, paradoxes de la vida, la FER ha tingut que defensar els drets de clubs catalans perquè la FCR no els defensava sino que els perjudicava…. Clubs de nova creació en els darrers anys es plantejan deixar la competició i camviar a un altre federació…
  El malestar amb la FCR es transversal, va de clubs grans a petits i sense suport dels clubs es dificil fer actuacions.
  No creieu?
  Es un tema molt llarg i dicutit però de tot cor, la FCR ha actuat per la seva compte sense suport dels clubs catalans i això no es manera d´actuar, al meu parer, es clar?
  Jo entenc que quan una assamblea es 17-5 el suport que te la FCR seria clar però quan tens un 11-11, el president te que decidir amb vot de qualitat, els clubs que estan alineats amb tú no et donan suport en moltes proposttes propies es per fer un plantejament o intentar recuperar suports, no creieu?

  Perdoneu el rollo….jejejjeje

  català1931

 5. català1931 ha dit:

  Resposta a jhviafora;

  tens tota la raó, la sentencia es vergonyosa i veig que els tribunals de paris es troban al mateix nivell de patetisme que els espanyols, son tallats per els mateix patro jacobi de defensar la “grander” dels estats.

  “Quina vergonya! Estem morts, i tenim el què ens mereixem. El rugby és la metàfora real del país sencer. Catatònic, perplex i amb les calces als turmells, a punt de ser embatumat cada vegada que a l’amo li ve de gust. Quin fàstic!”

  Estic totalment d´acord amb tu, la metàfora del pais sencer, estem dirigits per gent que no creu en el poble(clubs) que no escolta al poble(clubs) que es creuen els salvador del país i que només volen el seu protagonisme i mentretant el poble(clubs) es moren i les passen canutes….. i després la gent es sorpren de la falta de militancia i de l´abstencionisme del poble!!!

  Com va dir aquell…jejjeje mori el brobó!!! i els botiflers que els mantenen!!!!

  Bona nit

 6. jhviafora ha dit:

  Uri,
  ara el president plega. Per què no feu una candidatura i us presenteu? A mi em sembla que si el president ha pogut anar aprovant els pressupostos a cada assemblea és perque la majoria de clubs han votat a favor. Els clubs contraris han exercit una pressió terrible, constant i destructiva, plegats a la voluntat de la FER, que els ha fet servir de ‘tontos útils’, minant la tasca de la FCR. Aquesta junta segur que ha comès molts errors, moltíssims, potser. Però la lluita per la restitució dels drets a la FIRA, malgrat el fracàs, era un encert que mereix, com a mínim, respecte. Si hagués triomfat, tots els clubs haguessin corregut a fer-se la foto. O no? ;·)

 7. grey ha dit:

  Tan sols és pot equivocar qui fa alguna cosa. Si l’error de la FCR, ha estat treballar per moltes coses com; treballar que tal que els clubs que no participin en competicions d’àmbit territorial (español) no paguin un “canon” a la Federación Española que tan sols reverteix en els clubs que participen en competicions de la FER; treballar per tal que la Federación Española retorni a la catalana, l’import que en concepte de quota catalana ha cobrat l’Española amb l’anuència, dels clubs que tramitem llicencies per jugar competicions territorials i, es clar, con no, treballar per reivindicar un dret, el dret a reconèixer-se li la seva condició de Fundadora de la FIRA i del fet que mai ha existit cap procés d’expulsió, efectivament, tot això ho ha fet. Tot, amb documentació inclosa, penjat a la web de la catalana i entregat i explicat als Clubs en diferents sessions informatives. Però sembla que és molt més fàcil ploriquejar i pidolar a Madrid, que defensar el que és un dret propi.

 8. F. Mas Ana ha dit:

  Català 1931: Manca de transparència? Si els hauríem de demandar al departament de Medi Ambient de la qüantitat de papers que han donat!. Han fet un munt d’assemblees i reunions per explicar els temes. Clubs grans? I els demés, no compten? Quins són els grans? Com veig que saps coses que altres desconeixem, explica’ns si us plau quines han estat les actuacions de defensa de la FER dels clubs de categoria nacional. Quins són aquests clubs que volen canviar de federació? Ara no ho recordo bé i demano excuses per si no és així, però diria que el vot de qualitat va ser per desencallar l’empat entre partidaris de diferent números de clubs en una categoria, però que no el va utilitzar per decantar la balança en favor que l’Alguer competís a catalunya. Jo no hi era, però sembla que m’ho van explicar així.

 9. josep ha dit:

  URI i CATALÀ 1931, potser que us expliquessiu millor.

 10. Carles ha dit:

  Em sembla ami que noticies com aquesta i reivindicacions com la que l’origina son el refugi de qui el rugbi no l’interesa el menys minim o te interesos ocults.
  Hi ha polemiques que es fan dificils de justificar si no es que es te molt de tempslliure i poques ganes de treballar seriosament.
  Ser reconeguts a la FIRA com a federacio fundadora que m’expliqui algu perque ha de servir, pero demano perfavor arguments practics i no demagogia romantica.
  Si es per jugar partits internacionals ho podem fer ara, com es va fer fa molts anys a la Foixarda en un torneig amb Irlanda, Escocia, Anglaterra (al ’82 crec,demano perdo si no m’enrecordo amb certesa), pero clar per aconseguir aixo fa faltar treballar i no perdre el temps en baralles absurdes.
  Algu diu que perque els critics amb la federacio no ens presentem, doncs mira …perque resulta que no tothom te una profesio liberal que permet disposar del temps lliure necesari per desenvolupar aquesta tasca., o sigui que el president de la catalana no ho es qui vol sino qui pot, i aixi ens va… Els que parleu de tanta transparencia debeu ser de Bcn perque els clubs de “fora” de comunicacio poca.
  De veritat anyoro aquells anys en que teniem coma minim 3 equips a divisio d’honor, escombravem a les categories inferiors arreu d’espanya, teniem jugadors reconeguts arreu, i a les trobades d’escoles hi havia 200 nens…ah¡¡ i cada capde setmana hi havia arbits a regional……pero es clar que no ens preocupava la grandisima prioritat de ser reconeguts.

  Sr Canal, no faci mes burrades, posis les piles…i no es preocupi que tindra la seva recompesa politica el seu gran “servei” al rugby catala.

 11. DAVID ha dit:

  Per en Carles:
  1- el fet de ser reconeguts per la Fira representa poder competir com ho fa Escòcia, Gal.les o Irlanda encara que no tinguin estat, simplement això. No crec que pugui molestar a ningú. Avantatges: accedir a jugar unes competicions com a Nació que com a federació “regional” no els veurem mai ni en somnis.
  2- Quina relació hi ha entre demanar el reconeixement com a Federació fundadora i el desenvolupament i promoció del rugby a Catalunya? Em sembla que no n´hi ha cap. No barrejem les coses si us plau.
  3- fa quan que no hi han 3 equips a D. Honor, ni 200 nens a les trobades d´escoles? fa bastant més de 5 anys, és probable que el problema sigui anterior al Sr Canal.

  En resum el problema del rugby a la Catalunya Sud és que hem estat molts anys “ANYORANT” i visquent dels records enlloc de mirar al futur i adaptar aquest esport a la realitat social de l´entorn. El futur no passa per voler ser campions d´Espanya, el futur el tenim més a prop i també es parla en català, per exemple al Roselló.

 12. Català1931 ha dit:

  Perdoneu si algú no m´ha entes.

  Reitero, tots els clubs a Catalunya estem per el reconeixement de la selecció i per resoldre el tema del canon, la meva resposta era a l´apreciació de la situació del rugby català per la resposta de jh, es normal que molts clubs els hagi passat de llarg.

  Reitero, jo defenso tots els clubs grans i els petits, la situació es igual de dolenta per tots, equips de regional que volen abandonar la competició catalana. Competicions descafeinades de només 4 equips aquest any per categories de formació com 3ra i 4rta regional.

  De la problematica de clubs que no han tingut el suport de la FCR son els cassos com el de la perdua de la plaça d´ascens del rugby català per el rugby murcià, la falta de competició de les seleccions, a mi hem sembla molt be que no es competeixi en el marc espanyol però s´ha de donar competició, i es dona poca, tard i malament, mal planificada que només serveix per justificar les activitats però sense pla de treball.
  La impugnació del cens català de la FER que impedeix el vot al clubs catalans i només aquests que l´han guanyat esportivament i no de cap altre manera.

  Es cert, es presenta documentació als clubs quan ja s´han dut a term les actuacions, no es consulta, no es demana suport i quan demanem mes informació es “secret de sumari” i que no podem descubrir les nostres cartes, no es així?

  Jo torno a repetir, si això mateix s´hagues fet amb concens de tots els clubs, amb els suport dels clubs, amb la cerca de suports interns i externs es podia haver aconseguit moltes cosses, aquesta es la meva opinió.

  Respecte al tema de la oposició destructiva, ja ni ha prou!!! una mica mes de cultura democratica senyors, això no es un “estas amb mi o contra mi!!!” hi ha diferents sensibilitats i opinions i es tracta de sumar i no restar.

  Crec que una junta a de mirar de tenir el maxim suport i concens, d´aquesta manera es mes facil treballar i aconseguir mes fites per el colectiu, no es així?

  Disculpeu la pallissa, jejejje

 13. DAVID ha dit:

  Curiós el cas del rugby Murcià, la vicepresidenta del equip Murcià no és vocal de la Federació Espanyola per casualitat? I no hi ha cap relació amb aquest fet?

 14. rugbipensador ha dit:

  Cap pallissa Català1931. Gràcies a tots pels diferents punts de vista.

 15. F. Mas Ana ha dit:

  He estant tota la paperassa que han donat els de la federació i, de la darrera assemblea, hi ha un burofax enviat a la espanyola, demanant explicacions pel tema del múrcia. suposo que hauria de quedar en res, ja que el sitges va pujar adquirint la plaça de no se qui i els de l’espanyola tampoc deurien respondre, cosa que, pel que es diu, però desconec, acostuma a fer habitualment. Si algú en sap res, seria bo saber-ho.

 16. Carles ha dit:

  Apreciat David,

  Vols competir com Escocia, Gales o Irlanda… a quina competicio?, , i es que sembla que raonar aixi sigui ser “anticatala”i res es mes lluny del meu sentiment. Pero hi ha un altre sentiment que es diu sentit comu, i de moment el nostre pais no te reconeixement oficial de nacio, i mentre no pasi es lo que hi ha.
  Quan “anyorava” el que deia, no ho feia culpant a ningu, sino que si vols era un punt de referencia a partir del qual veiem que la cosa ha anat a pitjor, i hem pasat de ser una comunitat que erem l’enveja esportivament parlant perque elmillor rugby es jugava a Catalunya…estem al mateix punt?…obviament no si veus els equips que hi ha i com s’organitzen…
  I per acabar…anomenes el Rosello, i per tant el rugby frances (catalunya nord?)…amic David no se quina edat tens, pero potser recordaras, si vas jugar, la copa pirineus, i suposo que tambe recordaras perque es va deixar de fer.
  El futur, com tu dius, no passa per aquesta relacio amb calçador amb el rosello, per a mi l’unic interessant, per proximitat geografica, es anar a veure algun partit de l’usap i prou.
  Salutacions i siusplau que ningu s’ofengui per que no es la meva intencio, i demano disculpes per avançat si algu te quest sentiment.

 17. rugbipensador ha dit:

  Carles, ningú s’ha d’ofendre pel teu punt de vista.

  Jo penso que encara que allò dels Pirineus acabés a cops de puny ( va ser així, no? ) no cal tancar per sempre més la relació amb el Nord. N’estic segur que el rugby de la, diguem-ne zona catalana, tant del sud com del nord, és més madur que llavors…

  I d’altre banda, parlar d’Escòcia i Gàl·les potser és tirar massa amunt..fixem-nos en Andorra, a ningú li fa res que una federació amb practicament només un equip jugui a l’europeu i fins i tot tingui ranking IRB…de debò faria tant mal a la vista que una ‘unió’ com la catalana, amb prop de 30 equips pugués jugar a aquests nivells? Els jugadors catalans penso que s’esforçarien molt per jugar a l’europeu. I els que vulguessin o poguessin anar amb l’espanyola endavant, cap problema.
  Espanya té el #IRB 21 o 22 més o menys… a quina posició estaria Catalunya…?

  Jo crec, amb tot el respecte pels nostres jugadors, que no ens mouriem pas per les latituds dels Feijoo’s i companyia de l’espanyola, però jugar a l’europeu, ni que fos contra Andorra en partit oficial, segur que donaria molts ànims a tothom i sobretot la oportunitat de jugar amb gent d’altres païssos i per tant millorar.

  Per això no entenc com és que Espanya no vol promoure que el màxim nombre de jugadors espanyols, siguin de la nacionalitat que siguin, participin en campionats europeus/internacionals, al cap i a al fi seguirien tenint passaport espanyol…oi?
  Be si que ho entenc, per politica, es clar.

  Crec que el rugby sempre ha estat un esport que ha respectat molt les sensibilitats nacionals de les persones…doncs potser que comencem a fer entendre que aquí una part important de gent té aquesta sensibilitat, sense excloure la resta i sense la necessitat de caure en l’indepententisme ( que d’altre banda amb la colla de brètols- politics que tenim ja aniriem llestos si fossim independents )

  Salutacions

 18. DAVID ha dit:

  a quina competicó? en aquest moment podriem competir molt dignament amb rugby femení i fins i tot intentar apujar el nivell amb el seven. És clar que no tenim rugby professional i pertant avui per avui a 15 és inviable contra aquest equips, almenys a nivell d´equip A. Vaja em sembla que Espanya tampoc estaria en aquest nivell. Perquè Hong Kong (30 de la IRB) pot jugar i nosaltres no?
  En quan al rugby al Roselló ja fa uns anys que s´han adonat que el rugby “matraque” era de tot menys rugby, prova d´aquesta evolució és el nivell de joc de l´Usap que ha passat de ser un reflexe d´aquest estil de joc (amb un parell d´expulsions per partit) a un rugby dinàmic i modern. Sobre això els educadors i entrenadors al Rosellló hi estàn treballant força. El futur passa per obtenir massa critica de jugadors i justament al Roselló hi tenim una bona font de jugadors i d´equips, almenys no els hi sona estrany com a la majoria de pobles del Sud. Si que és cert que encara cal avançar molt i trencar les reticències als dos cantons.
  Evolució del rugby a Catalunya vs. a Espanya: hi ha un factor que s´ha de tenir en compte, l´inmigració amb cultura de rugby (argentins, rumanesos per exemple Jaen, britànics per exemple a Marbella/Mallorca). El món canvia i tot evoluciona, la prova la tens amb equips com el Sitges o St Cugat. Fa 10 anys quins equips tenien? on estàn ara mateix? L´error, i voldria que es vegi com una crítica constructiva, és seguir mirant el passat i no voler mirar el futur. El futur passa per la convivència de dos tipus de rugby, el social i el professional, enmig no existirà res, només el futbol de tercera regional.

 19. Carles ha dit:

  Apreciat rugbipensador,

  Crec que si hagues de veritat un interes en que la Selecciò Catalana de Rugbi competís a nivell internacional, una de les maneres seria participar en una lliga de fora com podria ser a Anlaterra (com Enginyers) o al sud de França. Com que tots estareu pensant que es necesiten molts jugadors per no matxacar als mateixos, ni privar als clubs dels “millors” jugadors, estaria be treballar amb un grup de 50-60 jugadors de nivell (jo crec que sí els tenim) i aixi permetre que el nivell d’aquest jugadors, que de ben segur pujaria, derivaria als clubs d’origen.
  Per aixo ,sempre desde la meva humil opiniò, fa faltar que anar a la catalana sigui un orgull, sempre ho havia estat almenys quan hi he jugat, i no una putada per lo que significa de mal organitzat i amb els chupopteros com a protagonistes.
  Si anesim per aquest cami, estic segur que tindriem arguments i recolzaments per poder ser reconeguts, o convidats ( si tenim nivell esportiu) en competicions europees.
  HI ha una actitud que fa molt mal al rugbi, i es la del jugador que durant el temps que juga s’ho pasa pipa i esta ben orgullos de jugar-hi, pero que quan deixa de participar-hi com a jugador no s’enrecorda del seu club, del rugbi…aixo si quan arriva el 6 nacions o en qualsevol ocasio es torna a inflar dient lo bo que ha sigut i lo bo que son els valors del rugbi.
  Fa pena veure com a camps de rugbi de clubs historics no hi ha ni deu quan juga el seu equip, i es un fet que es tindria d’evitar.
  Be crec que tinc el sindrome propi de tertulia de quan es junten uns quants jugadors i començen a “arreglar” el mon.
  Comencem a reivindicar el caracter emprenedor i sentit comu que fan que els resultats arrivin.
  Salutacions

 20. jhviafora ha dit:

  David i Carles, teniu molta raó en els dos últims comentaris que heu fet. Heu retratat la situació! Els canvis sempre costen. Els immobilistes sempre hi són reticients perque temen perdre el poc (o molt) que tenen, i els que advoquen pel canvi van temtejant perquè no saben ben bé quin terreny trepitjen. Cal obrir-se al Rosselló, és evident, i fugir d’Espanya. El model de competició espanyol no es va bé com a territori. Fa que un sol equip competeixi a Divisió d’Honor, i desertitza la resta de clubs. Si volem fer el salt al rugby professional, és molt millor ser ambiciosos (de rugby potser no en tenim, els sudcatalans, però de diners, més que no pas el nord) i copiar l’exemple del XIII, que juga a Anglaterra. La lliga professional hispanolusa que es prepara serà el mateix de sempre: una sabata i una espardenya. Cal un canvi de paradigma, cal empènyer en una nova direcció. El model actual no serveix, és completament obsolet. I una observació: ara que plega el president, atents a veure qui opupa la cadira, i amb quin programa. Una aposta de com serà: frenada i marxa enrere, i si no, ja ho veurem.

 21. DAVID ha dit:

  un petit incís sobre le model de club tradicional que voldria que servis de reflexió general: ja no serveix. Hem de trencar amb la relació vertical dels clubs, és a dir, jugador paga cuota i el club em dona el serveis equival a ninguna implicació per part del jugador. Això ja no funciona, i si funciona es un DIR però no un club de rugby. El club a de ser el punt de trobada d´un grup d´amics , pertant l´implicació ha venir desde el moment que formes part del club. Hem de fomentar els clubs en sentit horitzontal de la relació. Tots fan de tot. Aquesta contiunuitat en les relacions fa que quasevol equip a Anglaterra tingui 5 o 6 equips en categories senior, i la gent no està a la graderia mirant els partits sino als camps de rugby jugant amb els seus companys de tota la vida. Això és rugby social. El rugby és un esport, no un espectacle. La cervesa s´ha de prendre després del partit, no davant de la tele.

 22. F. Mas Ana ha dit:

  Comparteixo el darrer comentari de jhviafora. Per tant, no m’hi estendré. Com a pare de canalla que juga a rugby, dir-vos que en els darrers anys han tingut lloc diverses trobades d’escoles, en diverses seus i, almenys pel que he vist, amb uns quatre-cents nens i nenes entre les diverses seus. Això és mèrit dels clubs que els formen, però almenys la federació en fa l’organització fet que desconec si abans es feia.

 23. Català1931 ha dit:

  Estic d´acord en moltes cosses però com sempre comencem la casa per la taulada.
  Per desgracia inmobilistes son tots, aquests han mogut papers i res mes, esportivament no s´ha fet res i s´ha anat cap endarrera.

  Quan una estructura de competició propia amb cara i ulls.

  Un top 12 català amb un equip de la catalunya nord, una selecció del rosselló, l´USAP sub23, L´alguer, i l´Andorra o un equip de les illes amb 9 equips catalans.
  No es pot aconseguir un lliga propia de qualitat, amb el suport de la televisió de Catalunya, amb un acord amb la linia aerea que viatga a l´Alguer, una marca de roba que pot vestir el 90% dels equips, una marca de cervesa catalana que pot patrocinar la lliga com la lliga catalana de basket…

  Això es apostar per el futur, no conec cap equip que jugui les competicions espanyoles per plaer, son una sangria economica, el que passa es que no podem oferir res de qualitat, hi ha partits de primera catalana que no tenen arbitre!!!!

  Creieu que el Santboi li resulta rentable el senior B a nacional? i a sobre tenir que fer un tercer equip quan no te necesitat, els gastos que comporta economicament en desplaçaments, fitxes i inscripcions.

  Això es el que dic, si tu vas a la FIRA o a la IRB amb una estructura de nació de rugby, independentment sigui reconegut o no, a la IRB l´interessa, volen obrir mercat i potenciar el rugby i el negoci, això hem refereixo.

  Aquí a Catalunya com es feia abans, ens podiem haver avançat a la SuperIberica i haver tingut la primera competició transnacional i semiprofesional amb cara i ulls.
  A la gent li agrada els derbis;
  Cornellà i Santboiana-Barça, Nata- Barça i els BUC-Montjuic i els Sitari-Espanyol, partits de la rivalitat local qiue feien afició.

  A la gent amb tot el meu respecte els importa una merda el murcia, l´albacete, l´els, el saragossa….

 24. català1931 ha dit:

  Aquells derbys feien afició i la gent es desplaçava.

  ara amb prou feines van a veure els partits de casa, no interesa, els calendaris son un desatre, els de l´espanyola supeditats a la selecció i els grans equips i a la catalana mal estructurats, sense marge de donar vitalitat a la competició i qualitat….. per finalment voler-ho fer a la nostra però malament perquè acabem pendents de dates FER igualment.

  Donem un pas real endavant, tot el rugby i no els que volen sortir a la foto per el seu interes.

  Fan mes feina, aquells que no fan soroll i treballan la pedra picada per aconseguir els gran reptes.

  Bona nit

 25. DAVID ha dit:

  Aleshores anem a una de les arrels del problema: la Fer. Ens omplim la boca criticant la catalana i estem obviant l´origen. Quin sentit tenir unes categories nacionals amb tants equips? Resposta: purament per un sentit recaptador, enlloc de pagar les fitxes a les territorial es paguen a l´Espanyola, amb l´agravant que son el doble de cares. Seria la mateixa història que la del cànon però no val la pena seguir burxant. I que fan els equips catalans a l´Assemblea de la FER? Resposta: votar l´ho que diu el president de la FER, oblidant les necessitats del rugby català. Pertant si volem ser equanims abans de criticar certes actituds, analitzem a fons totes les actuacions. Tema arbitres: si no estiguessin pitant els partits de nacional ja tindriem àrbitres per pitar a 1ª catalana.
  solució: tenir una primera catalana amb tots els equips de nacional, s´hi afegim l´alguer més un parell d´equips del Roselló ja tenim una competició amb prou nivell per ser atractiva. El cost dels vols a l´Alguer en tot cas seria per els Algueresos que són els que s´haurien de desplaçar cada 15 dies, no per els d´aqui que només hi van una vegada.
  Amb el tema dels derbys: ho sento però crec que han passat a l´història igual que a Gal.les, Irlanda o Escòcia. De que serveix recordar el Montjuich, Nata,… a no ser que sigui per jugar a golf. L´error és intentar replicar el model del futbol de regional al rugby, no ha funcionat ja que el futbol absorveix tots els recursos (camps, diners, nens,…) Busquem entre tots un model propi i diferent per el rugby. Crec que tenim molts valors educacionals per aportar que altres esports no ténen però em de ser prou intel.ligents com per saber l´hos transmetre i aplicar. Es questió de supervivència.
  Salutacions

 26. jb ha dit:

  Permeteu-me que us feliciti a tots. El debat s’ha dut com ha de ser, sense desqualificacions. Comparat amb altres fòrums, aquí s’ha demostrat quin és l’esperit del rugby: Respecte al rival (en aquest cas, els que pensen diferent) , joc net, …
  De fet, quasi tots diem el mateix, diferim en el camí. Crec en aquesta lliga amb ckubs dels nord, però, ni ells estan per la tasca (ja juguen la seva competició de nivell) i dubto que alguns dels clubs que juguen a categories espanyoles, hi estiguéssin d’acord. El quatre barres ja ho està veient. Crec que hi ha problemes per trobar equips del nord. També calen patrocinadors. Ara que entre que hi ha crisi i,a més, tothom s’hi penja, és difícil que algú aposti. No se com està la UES, però em sembla que té problemes per trobar-ne un amb garanties. Si a ella li passa, imagina als demés!.
  Hi ha una cosa que ha dit català 1931 que no he acabat d’entendre. Que és això que els clubs catalans, el cens i la votació a la FER?

 27. català1931 ha dit:

  Disculpeu el retard a la resposta, he anat liat, com suposo que tos;

  Del tema del cens, el que va passar es que la FCR va impugnar el cens dels clubs catalans i només aquest, en comptes de impugnar tot el cens de la FER, d´aquesta manera els unics que perdiem els drets erem els clubs catalans a mans d´una actuació de la nostra propia federació.
  El més dantesc es que la FER va presentar recurs per defensar el dret dels clubs catalans a tenir vot a les eleccions.
  Si hem puntxen no hem treuen sang, la FER defensan els drets dels clubs catalans i la nostra federació, la nostra a la que estem afiliats ens deixa sense drets i vot.

  Espero que això ho aclari a tothom.

  A resposta de david, només volia dir que magnifiqueu la força del clubs catalans a la FER, els clubs catalns només son 4 vots sobre 100, som un 4%, es petitissim.
  En camvi el pes que pot exercir la FCR es molt més important ja que es un vot entre entre 10 o 12 federacions, el seu pes espeficic es molt mes important.

  Hem sap greu repetirme, però els clubs abandonan una competició per que? no hi ha res, l´exemple dels enginyers es clar, van decididir abandonar la FER però no es van quedar a la competició catalana perquè van trobar alguna cosa mes atractiva fora….

  Es la nostra desgracia, sempre som mes reconeguts fora que a casa i ai xò es només responsabilitat de la FCR fer competicons atractives i estructures de competició competitives per tots els nivells de rugby.

  La FER es un desatre, no val per res però la catalana continua claman en el desert en comptes de buscar l´oasis d´on començar a creixer i construir.

  El que mes por hem fa es aconseguir el coneixement del nostre rugby a costa dels nostres clubs, i llavors perquè servirà?

  I sóc un defensor aferrim de les nostres seleccions i del seu reconeixement, es i ha de ser la nostra aspiració maxima!!!

  Visca Catalunya lliure!!!!

 28. Ferro SB! ha dit:

  Perdona català 1931, però crec que la informació no és correcte.

  La FCR només pot impugnar el cens de la catalana, doncs és l’únic pel que té competències, igual que la basca només pot fer-lo en el seu i la madrilenya igual.

  Si no tinc mal entès, el cens es va impugnar ja que, com els clubs havien tramitat les llicències, o tot o en part, directament a la FER, a la catalana no li constava cap dada dels esportistes que, a més, pel que sembla tampoc han o havien abonat a la catalana la seva part de le llicència. De la documentació donada a les assemblees de la catalana, es desprèn el que dic.

  És més, a l’assemblea de la FER, van poder participar els clubs catalans que havien estat escollits en el seu dia i, hi ha un vicepresident de la FER català i un altre a la delegada (d’aquest no n’estic segur que hagi pogut continuar). Tu mateix dones les dades de representació: quatre clubs. Els vots de les federacions són un més. Es barrejen amb els dels estaments de jugadors, entrenadors i àrbitres. És a dir, un vot entre un fotimer. Dels clubs representats a l’assemblea de la FER, corre el rumor que va haver-hi un pacte entre ells per deixar fora la Santboiana. Això que som més reconeguts a fora que a dins afecta, en tot cas, als clubs que juguen les categories espanyoles. Als altres, la FER ni els ho va ni els hi ve, llevat de comptabilitzar-los per pagar el cànon.

  Que jo sàpiga, els enginyers juguen a Anglaterra, pel que són criticats per alguns, però que jo ho trobo bé, però també juga a la catalana. On no ha volgut jugar és a la lliga espanyola a la que, segurament per nivell, hauríen de fer-ho.

  Creus que s’aprovaria en una assemblea de la catalana organitzar un altre tipus de competició? Als els del nord és impossible. No volen i potser no poden. S’ha fet alguna proposta a les assemblees? Si el club del que sóc soci em digués que hi ha la proposta de fer una lliga catalana amb un premi especial (econòmic, gira per països rugbístics, …) i m’ho preguntés (cosa que no passarà), potser li diria que sí (depenent del premi).

  Per acabar, les normes electorals de la FER són les mateixes que a totes les federacions espanyoles. Fan que sigui quasi impossible fer fora algú que ja hi sigui. És fàcil anar adquirint complicitats i, per desgràcia, n’hi ha que es venen per un plat de llenties.

  Perdoneu la llargada, però fa temps que estic seguint aquest tema i, entre documentació i que sempre pregunto a tothom que hi té alguna relació, tinc diversos i contradictoris imputs.

%d bloggers like this: