Jocs de taula: Rugby Mania

logo

Rugby Mania és un senzill joc de cartes publicat fa uns anys a Austràlia. Va causar-hi furor i els Wallabies australians el van adoptar com a joc oficial de la seva selecció tot i que realment no simula gairebé el joc de debò…

La idea és força similar a la de jocs com l’UNO, on a cada torn, els jugadors agafen una carta de la pila i en juguen un altre. La carta que es juga provoca determinades conseqüencies en els nostres adversaris.

lrunrmL’objectiu és, al igual que al rugby de debò, anotar l’assaig.  Per això, disposem d’un cert tipus de cartes que ens permeten avançar al llarg d’un terreny imaginari i marcar. La carta Long Run, per exemple,  és la meva preferida i si la llencem en el moment oportú, ningú ens podrà deturar.

tacklermDefensivament disposem d’una carta bàsica: Tackle. El placatge, al igual que al rugby de debò, és l’eina bàsica per aturar el portador de la pilota. Si ens hem resevat una carta de placatge, la podrem llençar davant d’un Long Run i podrem estar contents de tenir un darrer que fa la feina que li toca.

lormTambé existeixen altres tipus de cartes que simulen vagament les fases del joc. Per exemple, les de color verd, s’usen per desbloquejar una vermella. La carta Line Out, el servei de toc, la farem servir davant d’un Into Touch, per poder seguir sense perdre el torn.

 

sbrmLes cartes blaves comporten la pèrdua del torn o que haguem de treure algun resultat amb el dau. N’hi ha una que ens deixa amb una carta menys durant la resta de la partida, com si hagués estat expulsada.

 

vidrm

Les cartes grogues són una mena de comodins. N’hi ha poques i les podem llençar per fer tenir immunitat davant d’altres cartes. La carta Video es llença davant la carta Referee i serveix per anular una decisió de l’arbitre. L’àrbitre de la sala de video ha vist clarament que no hi havia falta.

Així, tot i  semblar un bon joc de cartes per passar l’estona, de seguida ens n’adonem que té poc a veure amb el joc rugby de debò, ja que per exemple, tots els jugadors tenen la pilota al mateix temps i no queden gaire ben reflectides les fases del joc. Què hi farem.

Per si us les voleu imprimir i fer alguna partideta, aquí van…

verdesvermellesgroguesaltres

 

 

 

Rugby Mania és de Neil Lawrence & Associates (2003)

Font: Board Game Geek

Bon Nadal a tots!

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: