Curs gratuït d’entrenadors de Rugby a XIII

Es comencen a veure els fruits de la recent adhesió de l’Associació Catalana de Rugby Lliga a la europea RLEF, la Rugby League European Federation. La federació europea està ben disposada a fer-nos conèixer el Rugby a XIII a través d’un projecte sense pretensions, però molt ben portat per la catalana i amb la col·laboració dels Catalans Dragons, l’equip insignia del Rugby a XIII de la Catalunya Nord.

Des de la ACRL ens arriba el següent comunicat convidant-nos a assistir al proper clínic gratuït per a entrenadors de Rugby Lliga.  Un curs homologat de nivell 1, dirigit tant als entrenadors del proper campionat  tretzista de Catalunya com a entrenadors del XV que senzillament vulguin ampliar les seves aptituds iniciant-se en el codi de XIII. 

És d’aquelles coses que crec que fan progressar el nostre Rugby i per tant des d’aquí els dóno la meva enhorabona. Aquí va el comunicat:

Curs d’entrenadors de rugbylliga – 30,31 gener i 1 de febrer – gratuït!!!

logo_rugby_lliga1L’Associació Catalana de Rugby Lliga organitza en col·laboració amb la RLEF (Rugby League European Federation) el primer curs amb homologació europea d’entrenadors per a rugbylliga a Catalunya. El curs també compta amb la col·laboració de la Federació Catalana de Rugbi.

Aquest curs està dirigit a jugadors, entrenadors, àrbitres i tècnics en general de rugby que vulguin conèixer i aprofundir en el rugbylliga per a què gràcies a aquest títol i a la possibilitat de fer cursos de major nivell, puguin esdevenir entrenadors amb títol oficial.

Els objectius del curs són: 

 1. Conèixer la normativa bàsica del rugbylliga
 2. Aconseguir el títol d’entrenador europeu de nivell 1 de la RLEF
 3. Aprendre noves tècniques, sobretot en l’aspecte defensiu, per aplicar als entrenaments del rugby XV, com fan els millors equips del món
 4. Aprendre d’entrenadors professionals d’Anglaterra i dels Dragons Catalans de Perpinyà
 5. Formar entrenadors per l’equip tècnic de la Selecció Catalana de Rugby Lliga.

La durada del curs és d’un cap de setmana i tindrà lloc a les instal·lacions de l’INEFC a Barcelona.  Les dates i els horaris són els següents:

Divendres 30 de gener de 15 a 21 de la tarda
Dissabte 31 de gener de 9:00 a 19h (es farà una pausa per dinar)
Diumenge 1 de febrer de 9:00 a 19h.(es farà una pausa per dinar)

Entre els participants s’escollirà l’equip tècnic que acompanyarà l’Eric Delherbe (Seleccionador Nacional) en la direcció de la Selecció Catalana de Rugby Lliga, que des de l’agost del 2008 pot participar en competicions internacionals de forma oficial.

Podeu trobar tota la informació i com inscriure-us en el següent enllaç o descarregant-vos el pdf adjunt. Feu córrer la informació a tothom a qui pugui interessar.

Animeu-vos a conèixer el rugbylliga i si sous entrenadors de rugby XV penseu que els grans equips mundials (seleccions i clubs) utilitzen tècniques del rugbylliga en els seus entrenaments per millorar el nivell tècnic i tàctic dels seus jugadors.

Curs_d’entrenadors.pdf

Associació Catalana de Rugby Lliga
www.rugbylliga.cat

[Actualització] Notícia publicada al web de la RLEF.

6 Responses to Curs gratuït d’entrenadors de Rugby a XIII

 1. F. Mas Ana ha dit:

  Pel que es pot deduir del text, sembla que els Dragons Catalans estan ajudant a l’Associació Catalana. Potser també ho han fet per aconseguir el reconeixement europeu. Sembla que aquest club, a més de dir-se catalans, s’ho creuen. Quina diferència amb els de la USAP que, pel que he sentit, no han mogut ni un dit pel reconeixement de la federació catalana de rugby. Encara que l’un minoritari i l’altre innexistent, de moment, poden donar una petita lliçó al món que ambdós esports poden portar-se bé. Tant de bo el país pugui ser el dels dos rugby (s), encara que haurà de passar temps per veure-ho.

 2. JB ha dit:

  Els de la Catalana de Rugby també tenen anunciat a la seva web un curs de tècnic en nivell 1 de rugby homologat per l’escola catalana de l’esport. Una bona notícia!

 3. Rico Salsa ha dit:

  A l’unic lloc on el XIII i el XV viuen en problema es a França, a Anglaterra alguns clubs tenen els dos i sino viuen en total armonia, abans es podien utilizar arguments de profesionalisme i conceptes de joc, avui en día les diferencies son molt poques.

 4. F. Mas Ana ha dit:

  Tens raó Rico Salsa. A França el merder esdevé per la prohibició del XIII pel govern de Petain, ordenat, a més, per un ex-usapista. Certament, a Anglaterra no hi ha problemes entre els clubs i la gent, L’exemple de club amb XIII i XV és l’Harlquins. La seva pàgina web és fantàstica. Una altra cosa és a nivell federatiu. S’ignoren. Em faig la pregunta, podrien fer un esdeveniment esportiu les dues federacions plegades? És a dir, en un mateix dia, o cap de setmana, fer un partit de cadascuna de les modalitats?

 5. rugbipensador ha dit:

  Hi ha varis exemples d’equips multidisciplinaris, però a tot el món encara hi ha molts llocs on encara estan molt distanciats…o pitjor.
  Pel que fa a l’esdeveniment esportiu, et refereixes a les catalanes? suposo que més endavant potser sí que podrien fer alguna cosa.
  Ara per ara, la de XIII em consta que vol anar a poc a poc i amb bona lletra. Primer el campionat en dates que no molestin al XV, després una selecció de jugadors per moure’s per Europa i començar a puntuar. Tenen molta feina per davant, però m’alegro molt que el seu tarannà sigui de no-agressió al XV i que hi hagin bones vibracions entre les dues entitats.

 6. F. Mas Ana ha dit:

  No pensis que estan tant lluny de poder-ho fer. Potser abans de l’estiu hi ha alguna cosa. Que el XIII té molta feina per endavant, segur. A poc a poc, si, però mirant enrere per veure venir als de sempre. Que les dues entitats tenen bones vibracions, sembla que és cert. Tinc entès que els presidents de cadascuna d’elles són advocats i amics que s’han retrobat després d’un temps. A més, és lògic que sigui aquest el tarannà, malgrat les diferències en el joc actuals, van neixer plegats, encara que abans d’acabar el segle XIX ja estàven separats, però els seus valors són els mateixos. També caldrà veure que passa amb els eleccions de la FCR. Esperem que el canvi de president no comporti una marxa enrere.

%d bloggers like this: