Els Blaus catalans

Sembla que la franquicia de la Santboiana per a la imminent lliga Superibèrica es denominarà segurament Catalunya Blaus. Ho comenta en Javier Corbacho, de la Santboiana, a la seva columna d’opinió de la revista Esforç.

corbacho[…] La Santboiana dirigeix la franquicia catalana però no vol portar-la a terme sense comptar amb la resta de clubs catalans i ha mantingut contactes per fer particeps a tothom. La franquicia es denominarà segurament CATALUNYA BLAUS. Aquest projecte ens omple de esperança i ens il·lusiona a tots els practicants i seguidors del rugbi i creiem que pot ser el començament d’una època daurada per tots.

Cel·lebro aquest tarannà integrador que sembla que ha decidit d’empendre la Santboiana. Que el club insignia del rugby català miri d’aglutinar la resta d’equips per bastir un equip professional guanyador, em sembla molt bé i es correspon amb la manera de fer a la resta del món civilitzat en rugbi.

Pel que fa a la Superibèrica, ja veurem si surt bé o si surt un bunyol. En qualsevol cas, a molts ens agrada aquesta idea d’una lliga plurinacional i professionalitzada, entre d’altres raons, perquè la presència d’equips d’Espanya, de Portugal i un equip de Gibraltar ens permet somiar que nosaltres també hi serem representats com una nació més.

col

 

esforc

Anuncis

5 Responses to Els Blaus catalans

 1. TG ha dit:

  Una notícia fantàstica… si tira endavant el nom i la voluntat de l’equip… i si es fa realitat la Superibèrica!

  Endavant!

 2. F. Mas Ana ha dit:

  Tot el referent a la Lliga Ibèrica s’ha dut amb massa silenci i s’ha traslladat continuament la seva presentació. La crisi afecta a tothom i, entre ells, als clubs (manca de patrocinadors, poca venda de merxandatge, …). Ja veurem com se’n surten. Que la UES vulgui donar joc a tothom, és bo, però no se si han seguit el camí adient. Van començar a parlar amb els clubs quan ells ja tenien la franquícia, amb una posició de força i volen mantenir el seu projecte esportiu per sobre de qualsevol altra opinió. És a dir, poc participatiu. Almenys així m’ho sembla, però, la informació rebuda tampoc ha estat gaire important.

 3. Monti ha dit:

  La USAP també ha fet un projecte de col·laboració amb la resta de clubs des d’una posició de força i s’ha afegit qui ha volgut. Celebro que la Santboiana tiri una vegada més del carro. Però tranquils, sembla que en el futur s’obrirà la porta a la presència de més franquícies, sobretot perquè al principi hi hauran equips que no podran suportar el pas al professionalisme .

 4. Monti ha dit:

  Per cert Pensador, ja has demanat permís als autors de la revista per escaneiar la pàgina ;-))

  Salut

 5. […] que fa a l’equip de Sant Boi, si fa uns dies el mateix Javier Corbacho ens comentava a la seva editorial de la revista Esforç, que la franquícia catalana […]

%d bloggers like this: