tocata o touch rugbi?

Tocata és com es coneix una mena de rugby amb poc contacte que se sol practicar per començar a escalfar o per practicar alguns moviments i que, de fet, és el precursor del touch rugbi, un trepidant esport que també s’està començant a popularitzar a casa nostra

La tocata no té unes normes estrictes: les normes són les que els jugadors o l’entrenador volen que siguin, doncs cal no perdre de vista que es tracta d’un exercici per a practicar alguna situació del rugby. En general el jugador tocat es llença a terra simulant que ha estat placat i els companys han de ser aprop seu per a continuar amb la jugada. En veiem un exemple:

En canvi el touch rugbi és un esport regulat per la Federació Internacional de Touch i per tant, té unes normes de joc establertes i ben definides. A llocs com Austàlia o Nova Zelanda se’l prenen molt i molt seriosament, quasi tant com els altres dos tipus de rugby. Fins i tot n’han tret la paraula rugby, deixant només Touch, senzillament perquè ja ho veuen com un altre esport diferent. Comproveu-ho vosaltres mateixos:   

Per cert, a Austràlia també en diuen Touch football o Touch footy

One Response to tocata o touch rugbi?

  1. F. Mas ha dit:

    D’acord que és una modalitat esportiva diferent que el rugby o el rugby XIII, però neix del rugby. A NZ o Austràlia, donat que els altres dos són esports força practicats, podem permetre’s el luxe de treure el mot rugby. A Catalunya, que pot servir per la introducció a les escoles el coneixement de la pilota ovalada, crec que s’hauria de mantenir el nom de touch rugby.

%d bloggers like this: