Pares i fills

Navegant per internet m’he trobat aquesta fotografia del 1980 i he de dir que m’ha costat reconèixer el senyor de l’esquerra. Segurament els que segueixen l’estela dels Catalans Dragons i del Rugby XIII, no trigaran a endevinar qui és. Una pista: fa uns dies va ser a Barcelona presentant el partidàs que es jugarà el 20 de juny d’enguany a l’Estadi Olimpic Lluís Companys.

guasch_1980 

Doncs sí, es tracta d’en Bernard Guasch, l’actual president dels Catalans Dragons de Perpinyà i, al igual que el seu pare, en Josep Guasch “Gégé”, abans de ser dirigent del club, n’havia estat jugador. La foto és de la Copa del 1980, que va guanyar en Guasch fill, tot just 21 anys després que ho hagués fet en Guasch pare.

En Guasch —pare— havia estat president del XIII Català molt abans que, de la mà d’en Guasch —fill—, l’equip es fusionés amb la Unió Esportiva Sant Esteve XIII per a formar la Unió Tretzista Catalana, d’on finalment en van nèixer els Catalans Dragons, una franquícia de la SuperLeague anglesa.

Tot un ball històric de fusions que ha portat a tenir un equip de rugby XIII català de qualitat, conegut i admirat arreu del món del tretzista.

guasch_viandesPer cert, a banda de ser jugadors i presidents tretzistes, la nissaga Guasch també ha sabut mantenir el negoci familiar de les viandes càrniques. I és que com sempre s’ha dit… 

al cau dels conills… el que fan els pares, fan els fills…

13catala_logosantestevexiiiutc

dragons

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: