Efectes col·laterals

fcrl’entrevista a l’expresident de la Federació Catalana de Rugby a Catalunya Ràdio, hi ha un moment en que s’esmenten una sèrie d’efectes col·laterals al fet d’haver portat a judici a la FIRA-AER per la internacionalitat del rugby català.

No han passat ni dues setmanes d’ençà i en tornem a tenir una mostra d’aquests efectes col·laterals. Ras i curt, la Federació Francesa de Rugby (FFR) ha denegat, sense cap explicació raonable, el permís per que les seleccions catalanes cadet i infantil puguin participar al torneig A l’Ouverture 2009, de la ciutat de Vienne,  a Lyon.  

alouverture2009

Val a dir que els equips inscrits en aquest mundialet infantil i juvenil, pertanyen a diferents estats però, tret del de  Geòrgia, cap altre equip és representatiu del seu estat. Per tant i per aquesta raó, no es pot entendre quin motiu hi pot haver per excloure’n els nens catalans, si no és que la consigna ha arribat des de la pròpia FIRA-AER.

logo_georgiaPerò parlem clar: el que ha originat aquesta exclusió dels nostres nens, penso jo, és precisament la presencia de l’equip georgià. M’explico: Geòrgia té una de les seleccions absolutes més fortes, i amb diferencia, dins de la FIRA-AER. És la joia de la corona per a l’organisme europeu.

Així doncs, un partit entre Catalunya i Geòrgia, encara que sigui de nens a un torneig regional, no podria ser acceptat de cap manera per aquest organisme, que d’altre banda, recordem que la seva junta directiva segueix envaïda dels personatges més impresentables del rugby espanyol.

Per la seva banda, la federació francesa tampoc no s’hi haurà pas volgut mullar davant la pressió exercida per la FIRA-AER d’excloure els nens catalans i, de fet, dubto molt que mai ningú s’hi vulgui mullar. Potser Escòcia, o algun altre país amb certa sensibilitat identitària.

Solucions? Jo en veig tres de molt clares:

D’una banda podem seure i esperar que algun jutjat ens reconegui internacionalment, de  nou, la qual cosa encara trigarà uns quants anys.

scotland_rlTambé podriem començar a canviar de codi de joc i aprofitar que la Federació Europea de Rugby a XIII sí que ens té reconeguts, i per tant, podriem mirar de portar els nostres nens a events com el que es farà properament a Murrayfield, aprofitant el Magic Weekend de la SuperLeague.

catalunya_estat_lliureLa tercera opció que ens queda per sortir d’aquest cul-de-sac, és tirar pel dret i signar la Iniciativa Legislativa Popular que promou la creació de l’Estat Català.

Certament, molts comencem a creure que aquesta és ja, l’única via que queda.

 

Anuncis

10 Responses to Efectes col·laterals

 1. català1931 ha dit:

  bona nit rugbypensador,

  he sentit el rumor, que no han deixat participar els equips catalans perquè amb la resolució de paris la catalana havia d´indemnitzar la FFR i com no han pagat no els deixan jugar ni els deixaran en cap torneig que es jugui en territori de la FFR.

  Això pot ser? et sona aixó?

  ho podries esbrinar amb els teus contactes?

  una salutació.

 2. rugbipensador ha dit:

  Ja pot ser.
  Una dada potser encara més significativa és que tant la FIRA-AER com la FFR comparteixen domicili:

  9 rue de Liège 75 431 Paris Cedex 75009

  O sigui que tot els hi queda a casa… “no hace falta decir nada más”, que deia no-sé-qui.

 3. Sharkman ha dit:

  No entenc la manía de barrejar dos esports diferents con el league i el union.

  Per una altra part, si el problema amb la ffr fos economic, no ho dirien directament con fa la fer?

 4. F. Mas ha dit:

  M’he mirat la sentència. No hi veig per enlloc la FFR, ni tant sols citada. O sigui, difícilment pot deure la FCR diners a la FFR arran de la sentència. Aquest rumor només pot haver sortit d’algun dels intoxicadors que hi ha en el rubgy. N’hi ha que es creuen més als que els hi diuen des de Madrid que no el que poden LLEGIR a la documentació que se’ls hi dóna.

  Per cert, la FCR, ja de l’època d’en Brosa, defensa que no se’ls hi deu res a la FER. Que els esportistes catalans no han de pagar cap cànon a la FER, almenys els que no juguen competicions espanyoles, que són la majoria.

  Jo tampoc faria barreja del XV amb el XIII. Són dos esports diferents amb diferents federacions, tant catalanes (FCR i ACRLL), com europees i internacionals.

 5. Català1931 ha dit:

  T´ho agraeixo.

  Ja he dit que era un rumor que m´ha arribat, jo no tinc temps de poder repasar la sentencia. així que t´ho agraeixo.

  Esta be que desmentim els rumors.

  El tema del canon es clarissim i no només ha lluitat en contra d´aquest la FCR sino també la madrileña i altre que no recordo arà, crec que andalucia.

  Crec que no hem de barrejar cosses, parlem de que no es deixa jugar a Catalunya a França, no parlavem del canon, crec?

  I comparteixo la teva opinió, no barrejem aigua i oli, unió i lliga son cosses diferents.

  El que hem de ser sincers, el XIII ho estan fent molt be, s´ha creat un espai del norres, han creat una competició propia, hi ha diners per els clubs i han fet un assaig a la FCR i a la mutua aprofitan la llicencia ja existent.

  i no son una federació!!!! son una associació esportiva!!!!

  Alguns podrien apendre, que sense tant aires de grandessa es poden aconseguir moltes cosses!!!!

  En 20 anys la FCR no ha pogut conectar amb el rugby universitari i ells en un any han creat i tutelat una competició.

  Felicito a la gent del XIII per el que han aconseguit.

 6. F. Mas ha dit:

  és que el rumor era massa béstia per ser veritat. La qüestió del cànon, que efectivament no s’havia esmentat, l’he tret pel tema deutes. D’altres federacions, només ho he sentit de la madrilenya, però com no en tinc la certesa, no puc confirmar-ho.

  També és cert que els del XIII no són federació. Era per estalviar paraules. En l’acrònim ja es veu que encara és una associació. Hauran d’esperar per ser federació. Que ho estan fent bé, d’acord, però tenen recursos. Tota associació/federació veu augmentar les subvencions quan estan reconegudes. Encara que no sigui d’esports majoritaris (bitlles, per exemple). Si aprofiten les llicències … millor no dir res! Com he dit abans, ho han fet bé i, per tant, m’adhereixo a les teves felicitacions.

 7. F. Mas ha dit:

  AHHHHHH. I sí, la FFR i la FIRA-AER estan en el mateix immoble. Des de la seva fundació, i de fet va ser així per l’empipada amb els britànics, la FIRA ha estat controlada pels francesos.

 8. Màrius ha dit:

  Una altra possibilitat.
  Si no podem participar en competicions com aquesta, amb el que suposa de cara a jugadors i clubs … fem-les nosaltres, les competicions. I convidem-hi Geòrgia. Ja sé que per aquests móns de déu és més fàcil sumar-se que tirar endavant un projecte, però trenquem-nos-hi una mica les banyes. Mirem el calendari internacional, proposem dates, busquem patrocinadors, organitzem un torneig de qualitat, etcètera.

 9. Boj ha dit:

  Màrius, la idea és bona però, com en tot, calen diners, patrocinadors. La Generalitat no està gaire per la festa i la situació econòmica tampoc fa que possibles patrocinadors deixin anar un euro. De tota manera, s’ha d’intentar. No fer res encara serveix de menys

 10. […] del rugby català no es queden a casa M’alegra saber que tot i els darrers episodis de joc brut patits pels petits representants del rugby català, encara queden ànims per organitzar sortides a […]

%d bloggers like this: