Acadèmia Jean Michel Canet

Fa un temps vam anar a la Mediateca de Ceret, on hi ha instal·lada l’Acadèmia Jean Michel Canet – Association Rugby Catalan, de la que ens havia parlat el nostre amic Pere Mestres.

mediateca_fitxesA l’Acadèmia, que té el nom del desaparegut Jean Michel Canet, en la seva memòria i pel seu llegat històric, disposen de molt material de la part nord-catalana: des de les primeres fitxes de la Unió eSportiva de Perpinyà ( abans de la unió amb els Arlequins —considerats uns brètols— per convertir-se en l’actual USAP), fins a una completa col·lecció de retalls de diaria i diferents records de molts clubs de Rugby de la zona i de diferents èpoques. 

mediateca_1

usap_sicartUna tasca envejable portada a terme per un grup d’ex-jugadors i gent vinculada al rugby nord-català, liderada per l’Henri Sicart, autor de l’excel·lent llibre USAP. 100 ans d’histoire et de culture, on repassa de forma exhaustiva la història del club perpinyanenc. Altres històrics nord-catalans com l’Armel Costa o en Jo Respaut col·laboren activament a l’associació i amb tots ells vam poder xerrar una bona estona sobre l’ovalada.

  mediateca_llibmediateca_material mediateca_2

Seguint aquesta línia de recopilar la pròpia història, La Federació Catalana de Rugby va arribar, en el que fou una de les darreres accions de l’anterior President, en Xavier-Albert Canal, a una mena d’acord amb l’acadèmia nord-catalana per tal de crear també un arxiu històric de la Catalunya Sud i completar d’aquesta manera, tota la història del rugby català. 

Aquesta no serà però, una tasca fàcil, doncs gran part del llegat històric de la Federació Catalana de Rugby, tant d’abans de la guerra com de després, no se sap ben bé on para i caldrà fer una tasca quasi detectivesca per esbrinar on es troben els documents, si és que encara existeixen.

  mediateca_tots Els membres de l’Academia Jean Michel Canet (d’empeus) amb en Xavier-Albert Canal i l’Henri Sicart (asseguts).

 

 

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: