Els nens del Poblenou

cap_cnpn

Em comentaven fa uns dies si eren certs  els rumors de ruptura de les categories inferiors dels Enginyers de Poblenou. Com que és un club pel que sento força estima, de seguida m’hi vaig posar en contacte perquè m’expliquessin de primera mà el que havia passat. Agafeu-vos.

Pel que sembla, al final de la present temporada hi van haver desavinences entre els entrenadors del juvenil i la direcció tècnica. Josep Lluís Jornet i Jean Luc Trogno, conegut aquest darrer per ser un dels comentaristes dels partits de rugby de Teledeporte, no van acceptar l’organigrama per a la propera temporada que els proposava en Ricard Martínez, director tècnic.

Els dos entrenadors volien seguir treballant conjuntament amb l’equip juvenil, però la direcció tècnica i la junta directiva no ho volien donat que s’havien detectat diverses faltes a l’esperit del club i a les normes de conducta dels jugadors durant la temporada. 

Segons paraules d’en Jordi Homs, president del club,

Es feia treballar els xavals amb una mentalitat que no els pertocava. Tenir un campió d’Espanya aleví no serveix de res per a un club, construir jugadors cadets campions del que sigui és un error comú del rugby de base del nostre país.  Feia dies que detectàvem que es treballava malament aquest aspecte i es mostrava als pares una història que no és la que havia de ser.

Les conseqüències d’apartar aquests dos entrenadors del juvenil van comportar una revolta a les categories inferiors. És sorprenent però, que tots els entrenadors i delegats d’aquestes categories no fessin costat a la junta directiva i a la direcció tècnica, cosa que fa pensar que tot obeïa a una mena de pla preestablert, i que només era qüestió de temps.

A partir d’aquí la situació va anar degenerant. Com que la junta directiva no cedia a les pressions per canviar l’organigrama —fins i tot van rebre amenaces personals— els entrenadors i delegats revoltats van decidir deixar de ser socis del club tot i emportant-se amb ells tots els juvenils, fent ús de la influencia lògica que els entrenadors tenen sobre els seus jugadors, més tractant-se de menors d’edat.

Homs: Jo els vaig dir que agafessin els estatuts i em fessin una moció de censura, que és com es fan les coses en democràcia, o bé que esperessin les properes eleccions i que presentessin una candidatura. Però que aquest mètode d’emportar-se els xavals era impresentable i antiesportiu. Els jugadors són del club, no dels entrenadors. És igual, van fer-ho. I ara tenen la intenció de crear un nou club al barri.

La lògica indignació de la junta directiva i de l’Assemblea General de socis —incloent tots els 110 socis amb llicència del sènior— per aquest acte barroer, es traduirà probablement en una llarga i costosa batalla legal, però més aviat per dignitat que no pas per recuperar els juvenils. El club ha sofert un fort cop, però tothom està decidit a refer l’escola des de zero, si cal.

Homs: Nosaltres, per la nostra banda, amb els estatuts i la llei de l’esport a la mà, i l’assessorament legal pertinent, hem començat una lluita legal que serà llarga i costosa, en defensa dels nostres legítims interessos. Però no m’entenguis malament, nosaltres tenim decidit refer el club des de zero, però la batalla legal la portarem a terme per una qüestió senzilla de dignitat, legitimitat i pedagogia esportiva. Ningú pot fer el què han fet aquests entrenadors, ningú. És una barbaritat.

Bé, crec que queda força clar el que ha passat. Val a dir que per escriure aquests article també he demanat l’opinió de’n Jean Luc Trogno, com a part implicada, però de moment no m’ha respost.

El club, per la seva banda,  ja ha enviat una carta als jugadors explicant quina és la posició institucional i obrirà les portes de nou, al setembre, amb entrenadors nous i amb tothom que després de les vacances hagi reflexionat sobre la seva marxa.

42 Responses to Els nens del Poblenou

 1. JoanM ha dit:

  Déunhido el merder que tenen muntat!
  Tot i coincidir plenament amb la filosofia segons la qual el que prima en el rugby són els valors, que algú afirmi “tenir un campió d’Espanya aleví no serveix de res per a un club, construir jugadors cadets campions del que sigui és un error comú del rugby de base del nostre país” és excessivament fort.
  Entenc que aquesta és una crisi de fons entre un model diguem-ne amateur des de la base, i un altre model que comença a professionalitzar, per dir-ho d’alguna manera, i que més que trobades vol un campionat rere l’altre.
  És, si se’m permet, un símptoma.

 2. mare rugbista ha dit:

  Com a mare de un noi que juga a rugby, que dedica hores de lleure a aquest esport enlloc de fer altres coses,sense rebre cap remuneració econòmica com es pertinent, només reb les al.legries de compartir hores i competir amb altres companys de rugby i el suport incondicional dels seus entrenadors, que com ell dediquen hores de la seva vida a formar-los tant esportivament com a ajudar-los en l’ambit personal i evidenment sense rebre cap salari, no com altres que es diuen directors técnics etc que ademés de no recolzar mai ni als entrenadors, jugadors i no comptar amb les families que també dediquem hores per a ells, cobren un sou en una entitatapública i fins ara la seva tasca no ha estat visible mai, jo personalment he començat a sentir que existeix un tal Sr.Homs i companyia només per fer mal i que han arrivat a dir que els pares som el cancer del rugby. Molt agraida per fer que els nostres fills s’en adonim amb qui poden confiar i en qui no, evindenment amb tot l’equip d’entrenadors i ajudants amb els que em contat fins ara. Adeu Enginyers i espero que als propers cadets i juvenils no els convideu a cervesa, es ilegal en menors per si no ho sabeu.

 3. un poblenovi ha dit:

  el senyor Ricard sempre ha anat amb el ganivet per darrere l’esquena, posant els seus interessos i la seva mentalitat estranya davant de qualsevol altre cosa. que jo sàpiga aquest any ell va voler fer fora el senyor Jean Luc del juvenils per posar-s-hi ell, i no ha anat a un sol entrenament ni partit…estrany no? sembla mentira que en un esport que dona tan a tans nens, adolescents i gent adulta, pugui haver-hi encara gent amb una ment tan enrederida, i sense ganes d’evolucionar, disfrutar i ser feliç.

 4. Ex-jugador enginyers ha dit:

  Bones, com a jugador juvenil que a viscut aixó d’aprop m’agradaria aclarar certs punts:
  Aquest any a sigut un any d’exits esportius i tot a sigut gracies als nostres entrenadors que tambe son amics,per tant el mes logic seria que haguessin continuat d’entrenadors la seguent temporada,pero com som un “cancer” van decidir que la temporada que ve no ens entrenessin els nostres entrenadors i que en comptes d’ells ens entrenaria un ex-jugador en paro amic intim del desconegut president(en 4 anys que fa que estic al club no le vist mai personalment, domes le vist en una entrevista a bcn.tv explicant els exits esportiu a la famosa lliga de borratxos anglesos coneguts per el seu alt nivell esportiu i civic, agafant borratxeres davant nostre donant EXEMPLE del que es el rugby,PATETIC)
  tornant a lo dels entenadors, com ens volien posar un entrenador desconegut asalariat vam decidir que aixo no podia ser així, i va acabar quan els 3 capitans van tenir una reunio am la “junta” dient-lis que erem una puta merda que se la pelaba el que fessim pero que aviem d’axeptar el que diguessin perq allo no era una democracia, per tant la semana seguent vam rebre una carta mostrant les “faltes” que haviem comés i estavem EXPULSATS!!!!!

  Realment si m’aguessin donat la opció d’anarmen m’agues anat perque jo no vull jugar en una lliga anglesa de borratxos, tampoc vull mantenir a una colla de borratxos que desprecien a la gent i el que es mes important m’agrada el rugbi i el ambient del rugbi i el que ningú a dit esq som una familia per aixó ens em anat junts i estarem junts i aixó es algo que el desconegut akell li fa molta rabia o celos realment no o se perq no el conek.

  AT.Juagador del A.R.P.N.(associació rugbi poble nou)

 5. rugbipensador ha dit:

  Gràcies a tots, per les aportacions.
  No obstant, m’he vist obligat a esborrar alguns missatges per dos motius.
  Un d’ells pel to i llenguatge emprat, doncs no permeto segons quines paraules i tot i així, deu n’hi do, el to dels comentaris.
  Els altres, perquè després de voler-me posar en contacte amb l’adreça de correu facilitada, resulta que no existia.
  En qualsevol cas, conservo el que s’ha dit i si es torna a escriure amb un to i llenguatge més respectuós i amb correus reals, no tindré cap problema en deixar-los. Per descomptat l’idioma pot ser el castellà per a les respostes.
  Salutacions.

 6. JoanM ha dit:

  Tenint en compte el que he vist escrit aquí, afegeixo que a la lògica amateur-professionalització s’hi afegeix la de “banda de amigos”-club. En ambdós casos sé clarament on em posiciono, el que passa és que pel que sembla hi ha moltes interferències.

 7. rugbyman ha dit:

  Bon dia, l’adreçá de correu ja existeix. Repetirem les aclaracions, (gracies rugbipensador).
  -Homs diu: Jo els vaig dir que agafessin els estatuts i em fecin una moció de censura…(mentida, no ens va dir res d’aixó).Parla de democràcia i al Club fa mes de 18 mesos que no es fa una assemblea general (saltant-se els estatuts), no deixa parlar als juvenils, nomes desprecia a tothom que no sigui de la seva secta.
  Tampoc ens va dir res a l’hora de marxar, ho estaba dessitjant, ha estat el seu somni de fa temps que TOTS els esportistes del Poble Nou, sigui escola de handbol, de atletisme, de rugbi i/o de natació marxem i els deixem sols fent el seu Club Provat.

 8. F. Mas ha dit:

  El que ha passat ja es veia venir. La filosofia del club és la del rugby en estat pur. Això no lligava amb les idees dels entrenadors de les categories inferiors. Desconec si les formes per part de la junta han estat les adients, però reitero, ja feia temps que es veia venir. Les dues concepcions són assumibles però no dins del mateix club. Sap greu que hi hagi mala maror al rugby català.

 9. Català1931 ha dit:

  El que passa sempre, som 4 i mal avinguts.
  Quin desastre!!!
  El que veig es que el codi etic dels Enginyers no s´ha complert, deia que la junta a de facilitar la practica esportiva i donar les condicions per la mateixa…..
  Crec que s´ha de ser coherent amb el que es publicita i es veu que la “junta” s´ha passat per el forro el que pregona.
  Ja se sap, la corda sempre es tenca per el punt mes debil, primer l´entrenador perque son 1 o 2, despres per la junta que solen ser en el millor dels cassos 7 o 8 i finalment la forá de l´equip i els jugadors, per quantitat, sempre tenen les de guanyar….
  Estic segur que la part del club Poble Nou, l´historica, no està tant d´acord amb la filosofia del Enginyers.

  una salutació

 10. Toneil ha dit:

  No entenc, i mira que hi he estat donant voltes, però es que no em passa pel cap com pot ser que un equip pot pensar que el seu futur passa per no tenir escola de rugbi.

  No estem parlant d’un país on el rugbi sigui un esport majoritari, no. Si parléssim de futbol, encara ho entendria. Tothom que vol jugar a fútbol, sap les seves regles, i qui més qui menys, sap donar a la pilota amb el peu. I també hi ha l’opció d’anar amb el xec pel davant.

  Però en el cas del rugbi, i dins de Catalunya, sembla mentida que un club de rugbi pretengui sobreviure sense escola (i encara és més incomprensible tractant-se d’un equip històric).

  Si es fa un cop d’ull a la gran majoria d’equips d’aquest país, veurem com en gairebé tots, una gran part dels jugadors que no provenen d’altres països, s’han format a les categories inferiors del club. I és de calaix que quan més importància se li dona a una categoria inferior, més rèdits se’n treu a llarg termini en els equips sènior (en forma de jugadors i èxits esportius). I no estic parlant d’inculcar una ment professional als jugadors de l’escola, sino de, simplement, que aprenguin la cultura de l’esforç. Si s’esforcen, segurament tindràn més èxits dels que tindríen si no ho fessin, i això ho poden aplicar a l’esport, i a la vida. I evidentment, quan arribin a sènior, també seguiran esforçant-se, sense que això els privi de gaudir d’un bon tercer temps (si és el que realment preocupa a la junta directiva…).

  No sé, aquesta notícia m’ha deixat realment sorprès, la veritat es que no l’entenc, em costa molt de creure…

 11. Wallace ha dit:

  Primer de tot, ningú ha dit que no es vulgui una escola de rugbi. I la tindrem, però NO de gent com la que hi havia, que només pensava en guanyar a la santboiana i ser els millors del món.
  Per nosaltres el rugbi és quelcom més. És una qüestió d’amistat i companyonia. Ens agrada el rugbi amateur i el bon rollo per sobre de tot.

  I l’ex-jugador d’Enginyers que es pensa que coneix tan als jugadors per acusar-los de borratxos, l’invito a que aconsegueixi ser a la vida la meitat que la majoria dels jugadors seniors del Poblenou, tan a nivell personal com professional. No crec que estiguis en disposició de donar lliçons a ningú.

  Em sembla molt bé que marxin, no els hi escau la filosofia que tenim. Que us vagi molt bé. No sigueu tan rencorosos i deixeu de mentir a tort i a dret.

 12. Enric Mira ha dit:

  Com a vice-president, i per tant membre de la Junta, des que els Enginyers varem arribar al CNPN i guanyar les eleccions ara fa 8 anys vull puntualitzar algunes coses.

  Quan varem arribar, el club no tenia cap equip, a excepció de veterans i una escola que movia uns 15 nens. Aquesta temporada hem estat un dels pocs Clubs de Catalunya que tenia equips en totes les categories, a mes d’estar entre els 3 clubs catalans que mes fitxes té.

  Si això és no creure per part de la Junta en les categories inferiors, ja em direu que s’ha de fer per creure.

  En quant als entrenadors no entraré (ni he entrat en cap reunió) a discutir la qualitat rugbistica dels 2 entrenadors, però creiem que fora bo canviar-los i varem oferir que un d’ells portes el cadet i l’altre l’infantil, i ells, com els jugadors, poden estar d’acord o no, però entenc que en aquest darrer cas ( i mes quan ningu cobra) el que han de fer és marxar i no intentar fer xantatge a la Junta.

  Com a membre de la Junta és possible que els pares, i alguns jugadors no em coneguin, i no per això no m’importa el que els hi passa, sinó que com ells faig el faig perquè vull -sense cobrar- i les hores que li puc robar a la família i a la feina les dedico a que puguin jugar a rugby en les millors condicions possibles (camps, vestidors, desplaçaments, equipacions, local social, etc). Algú dels que escriu aquí amb pseudònim pot dir que les condicions que les condicions són dolentes.

  Segurament i com algú comenta estem parlant de 2 maneres d’entendre el rugby, però qui ara mana som nosaltres i intentem ser conseqüents amb el que pensem. És molt facil ara que el Club va be intentar fer xantatges per tornar a manar, però al llarg de 6 anys de travessa al desert del cnpn, amb contades excepcions -p.e. Josep Vicente- cap dels que ara critiquen han vingut a donar cops de mà quan era necessari, i no es podien pagar les nòmines de mes de 20 treballadors que en el seu moment tenia el cnpn, a mes de un deute superior al milió d’euros (160 miliions de les antigues pessetes).

  Dieu-me mal pensat, però ara que el deute està finançat i el club tant social, econòmica i esportivament va be, és quan comencen a sortir com a bolets els que volen agafar el poder.

  I no patiu que amb la feina realitzada a final de temporada per la Direcció Tècnica a les escoles del barri hem aconseguit tenir -si no passa res aquest estiu- un equip infantil que serà el bressol de la nova escola del cnpn-enginyers.

 13. willy ha dit:

  Bona tarda,

  Jo he estat jugador d’Enginyers durant aquest any i vaig estar present en l’assemblea que hi va haver. Molts dels que deixen comentaris aquí parlen sense saber exactament que ha passat.

  La filosofia del cluc ha estat i continuant essent la del rugby amateur, aquell que es jugava en els inicis a anglaterra (tal i com diu el nostre lema, back to the roots, tornem a les arrels). En el moment en que es veu que l’escola està prenent una direcció que es contradiu amb la de la nostra filosofia s’intenta canviar. Això es fa separant als entrenadors que estan promovent (volent o sense adonar-se) una visió del rugby professionalitzada. En el moment que els entrenadors citats s’enteren d’això monten en còlera a la mateixa assemblea, on, d’una forma irrespectuaso i maleducada, insulten i es queixen de la junta actual (en concret del Ricard) demostrant així una gran forma de donar exemple als membres juvenils de l’escola.

  Respecte a coneixer o no al sr. Homs, si no el coneixeu es perquè no heu volgut, ja que es el president del club i aquest any encara a entrenat i jugat, encara que no tant com altres anys.

  Contestant a aquells que parlen de la colla de borratxos anglesos, son els que parlen sense saber que és realment el rugby, amb això no vull dir que per a jugar hagis d’emborratxar-te, amb això vull dir que en aquest esport el més important es honrar al teu adversari tant a dins com a fora del camp, i això s’aconsegueix donant-ho tot en el camp i oferint un bon tercer temps després del partit. El fet de beure o no està en mans de cada persona, i els anglesos tant de rugby com de tercers temps ens treuen bastants anys llum.

  Per tant abans de nombrar-nos indesitjables i que no sabem donar exemple, assabenteu-vos de que és el rugby de veritat, sino, ja podeu anar al Gotics.

  Willy

 14. Joaquim V. ha dit:

  Crec que moltes de les persones que diuen la seva, no tenen ni ideia del que ha passat realment, mai he sentit a dir que un club, sigui quin sigui l’esport que practica, els entrenadors manin per a sobre de la junta directiva, és com si l’entrenador del juvenil del FC Barcelona volgués ser l’entrenador del primer equip i, en el lògic cas que li diguessin que no, muntés una revolta amenaçant d’emportar-se els jugadors, la resposta que faria el club crec que tothom la coneix.
  L’esport no és com l’escola o les feines, la gent ho fa per que vol, no els obliga ningú a estar-s’hi, a qui no li agradi és tant fàcil com anar-se’n i, si no ho fan, hi ha altres maneres de poder canviar les coses d’una manera més democràtica i civilitzada, També penso que tota la gent que parla en contra d’aquesta junta no te gaire memòria o bé no l’interessa de tenir-ne, el CNPN no existiria, si no fos per aquesta junta tant criticada, fa anys vaig parlar amb un veterà del CNPN i em va comentar en la situació que es trobaven i la inmediata desaparició del club, quan per una casualitat de la vida van aparèixer els Enginyers girant la truita d’una manera espectacular, fent d’aquest club un dels més grans de Catalunya.
  I el tema de les borratxeres, a mi que em perdonin, El rugby és conegut arreu del món, tant pel seu joc com pel seu 3er temps, no cal fer demagògia d’aixó.

 15. Toneil ha dit:

  Jo no tinc res a veure amb el CNPN, ni hi he tingut mai a veure, així que tampoc sóc la persona més indicada per opinar, ja que a més, també careixo d’informació per fer-ho. Però m’agradaria saber què s’entèn per inculcar una “visió professionalitzada” als jugadors de les categories inferiors. Ho dic perque per mi, guanyar un campionat d’Espanya no és tenir una ment professionalitzada del rugbi, i m’agradaria saber a què us referiu.

  Tampoc sabia que els entrenadors anaven a ser reubicats en dues categories diferents. Dit això, si el que preocupa és que ells puguin inculcar una mentalitat diferent de la que és la del club, encara ho veig més incomprensible, ja que es passa de tenir els jugadors dues temporades amb uns entrenadors amb aquest esperit, a tenir-los 4 anys, i a sobre, en dues categories en les que els jugadors son 100% manipulables a l’hora de tractar la seva manera de pensar. Que ja no estarien junts entrenant? D’en Josep Lluís Jornet no en sé res, però del Jean Luc sé, pel poc que el conec, del seu caràcter, i no dubto de la seva facilitat per imposar la seva visió del rugbi.

  Tota la informació que tinc d’aquest assumpte prové d’aquesta pàgina. Dit això,

  1- Falten elements per entendre la postura de la junta a l’hora de canviar l’organigrama esportiu basant-se en l’excusa de l'”esperit del club”. Crec que lo de la “visió professionalitzada” és un element molt ambigu (si més no, si ningú aclareix què és aquesta manera de fer).
  2- La decisió dels entrenadors, entenent que ells pensen que fan lo correcte a l’hora de deixar el club, i endur-se amb ells els jugadors, és legítima (cadascú fa el que vol amb la seva vida sempre i quan no hi hagi un contracte pel mig), però cal veure fins a quin punt és moral aprofitar-se d’una situació concreta per endur-se una “cartera de clients”, és a dir, d’una plantilla de jugadors pels quals el club s’hi ha deixat força calers en formació.

  I sobre lo dels tercers temps, no sé fins a quin nivell afecta a la discussió. El que està clar és que, si bé no es pot privar d’accedir a un jugador del club al tercer temps, també s’hauria de vigilar que els menors vegin involuntariament segons quins espectacles.

 16. Enric Mira ha dit:

  Toneil,

  Únicament una puntualització, si per legitima entens que no hi ha cap llei que ho impediexi és correcte, però que passaria si un club decidís contractar als entrenadors dels millors equips de juevnils i cadets de la darrera temporada, els hi diria a aquests que es fessin els ofesos i que marxessin del seu club actual amb tots els jugadors (previ rentat de cervell d’aquests nens)?

  Si com diu algú al rugby català som 4 i ens barallem, no creus que entraríem en una dinàmica perillosa?

  Si això és legitim val la pena dedicar esforços a la base?

 17. Padu ha dit:

  Anem a pams.

  A la mare:

  -Si la junta directiva i director tècnic no han estat visibles fins ara, és un símptoma de que estaven treballant sense ànim de reconeixement públic. Només cal fer un repàs a l’evolució que ha patit aquest club en els últims anys, no només en l’àmbit esportiu i de resultats sinó en tot allò molt més desagraït, com salvar el club de una situació totalment catastròfica econòmicament. Desgraciadament per això no hi ha medalles, trofeus ni diplomes.

  -Respecte al paper dels pares en un club de rugby, i segons les meves experiències personals, quan més allunyats de tot allò que estigui més enllà de portar els fills als entrenaments i partits, i animar de manera civilitzada i encara diria més exemplar, en els partits, millor.

  Al jugador:

  -“Famosa lliga de borratxos anglesos coneguts per el seu alt nivell esportiu i cívic, agafant borratxeres davant nostre donant EXEMPLE del que es el rugby”

  Està clar que aquí estem barrejant conceptes. Per una banda parlem del nivell esportiu d’una lliga, i de l’altre del comportament dels jugadors anglesos en els tercers temps.

  Respecte al primer concepte, crec que mai s’ha dit que la Super premiere leage de la Greene king compretition sigui al que no és. És la màxima divisió del comptat, i, per decomptat, n’hi ha moltes més per demunt. El que és innegable és que el nivell de joc del club ha patit una explosió durant aquests anys a Anglaterra, i això no es fa jugant a una lliga de baix nivell.

  Respecte al tema dels tercers temps, i aquí podríem escriure llibres i llibres, no crec que nosaltres des de un país amb escassa tradició en el mon del rugby, hàgim de donar lliçons als que van crear, alimentar i fer créixer aquest gran esport. Aquell que hagi estat en un tercer temps en les illes britàniques sabrà que aquella estona és un moment gairebé sagrat per tots els jugadors i que el que allà s’hi faci no te més repercussions que el record de una estona inoblidable amb uns amics que comparteixen una passió. Durant els tercers temps en aquelles terres he vist fills de jugadors, directius, avis, parelles etc.. i mai hi ha hagut cap conflicte durat el transcurs de la festa.

  “ens volien posar un entrenador desconegut assalariat” Aquí comets un error, possiblement per desconeixement. L’entrenador que comentes no cobra cap sou ni sobresou pel fet de dedicar hores extres a entrenar qualsevol equip. És més en moltíssimes ocasions he vist com després d’un entrenament es tancava a la seva oficina a fer feina fins a la matinada, Potser ha estat un error no publicitar aquesta feina que hi ha al darrere i que afortunadament nosaltres no hem de ni conèixer-la, però no crec que estigui dintre de les seves competències fer-ne publicitat i més tenint en compte que els resultats són patents si es mira més enllà de les quatre línies que limiten un camp de rugby.

  A Català1931:

  ”es veu que la “junta” s´ha passat per el forro el que pregona.” [referint-se a la facilitació de la pràctica esportiva]. Em sembla que el nostre club ha estat una entitat modèlica la facilitació dels mitjans necessaris per a la pràctica de l’esport. Mireu, sinó com en el cas de les seccions d’aigua s’ha primat des del primer moment l’esportista davant del professional de l’esport.

  A Toneil:

  ”No entenc, i mira que hi he estat donant voltes, però es que no em passa pel cap com pot ser que un equip pot pensar que el seu futur passa per no tenir escola de rugbi.” En cap moment s’ha pensat d’aquesta manera. I de fet, des de el moment en que va esclatar la situació ja s’ha començat a treballar per poder tenir una escola en condicions i esperant haver après dels nostres errors.

  Ara fent un acte de “mea culpa”, crec que si els equips sèniors i les categories inferiors no haguéssim estat tant desconnectats això hagués anat d’una altre manera.

  Nosaltres, l’equip sènior hem donat per descomptat una sèrie de coses que ha fet que les categories inferiors no ens entenguessin i no ens veiessin com un model a seguir.

  Per altre banda, les categories inferiors no s’han sentit implicades en un projecte de club diferent i en molts aspectes ambiciós, la lliga anglesa n’és un exemple.

  Bé espero que tot això serveixi per un sa debat i en la mesura del possible deixem els insults per la gent d’altres esports.

 18. josep vicente ha dit:

  S’ha escrit sobre moltes coses i aquí es barreja tot a voluntat. M’agradaria explicar la MEVA REALITAT: Es cert que ens vam ajuntar CNPoble Nou i Enginyers per conveniència de tots. Fa 8 anys les eleccions les va guanyar una candidatura conjunta, jo era vice-president. Conjunció que es va desfer en el moment que va arribar al Club en Ricard Martínez, dons va ser contractat per fer de Gerent a les Oficines del Club i fer d’entrenador paral•lelament del 1er equip (Així es va comentar a la Junta).
  Jo vaig seguir treballant amb la resta de veterans del Poble Nou (cap d’Enginyers) amb les categories inferiors (ningú de nosaltres cobrava ni tenia cap feina al Club).
  A partir d’aquí les decisions les prenia en Ricard, que era un empleat, però ens passava per sobre a molts dels membres de Junta. Vaig dimitir dons per a mi tot era una comèdia.
  Es va arribar a tenir un equip juvenil i al Club, o a en Ricard, no l’agradava aquell equip, dons no tenia la seva “filosofia”, així que es va “deixar perdre”.
  Una petita aclaració: hi ha moltes maneres de fotre fora a la gent, i en Ricard es un expert en posar a la gent entre l’espasa i la paret.

  Nosaltres vam anar aguantant. Hem seguit recolzant la Junta i hem cregut en el Projecte comú, ens agrada el nostre Club, ens agrada la lliga anglesa, els nostres sèniors tenen un molt bon nivell, així ho hem manifestat en diverses ocasions a la Junta. Hem seguit treballant pel Club i mai s’ens ha reconegut.
  S’han fet Codis de Conducta (filosofia)només per tenir-nos “controlats” i castigar-nos a conveniencia den Ricard.

  Fa dos anys que en Ricard ens va dient que volia fotre fora a en Jornet i a en Jean Luc, que son dels entrenadors que mes han treballat pel Club, però que no l’hi agraden. No es veritat que els volia canviar de grup, això es l’excusa d’ara, ens va dir que els volia FORA del CLUB.
  Altres vegades l’havia pres amb d’altres de nosaltres, ara els tocava amb ells.
  A l’Assemblea de jugadors (mai assemblea general que no s’ha fet fa mes de 15 mesos) en Ricard ens havia dit que podríem parlar, que l’Assemblea es dels jugadors. No va estar així, va ser una trampa per poder-nos deixar en evidència davant dels sèniors.

  En Homs ha manifestat obertament en diverses ocasions que “les categories inferiors son una comèdia cara i dolenta per quedar-nos a la Marbella” i que “les hem de tenir controlades”. Ens ha dit que el seu model de Club no necessita ni vol categories inferiors.

  La reacció dels jugadors juvenils, era marxar d’un Club on el seu president els diu que no els vol. La resta d’entrenadors i veterans del Poble Nou que no cobrem, ni tenim cap salari vinculat al Club ha estat la de no deixar perdre (una vegada mes) la nostra feina de molts anys. No hem deixat sols als juvenils.
  No volem el poder, gràcies. Volem fer un Club amateur que cregui en la Promoció de categories inferiors, en l’Escola, cosa que a Enginyers, segons han manifestat, no.
  Per part meva aixó s’acaba aquí. El temps es deixará a tots al nostre lloc.

 19. Toneil ha dit:

  Enric, marxar com has dit tu, és obvi que no és legítim. Dit això, pel que he entès, els entrenadors estan disposats a crear un nou club, i no pas a marxar a un altre equip com dius.

  Jo veig que hi ha opinions dels dos bàndols, i de l’únic que en puc treure l’aigua clara és de la talla que se les gasta en Ricard (d’entre altres, perquè també conec, cal dir que bastant per sobre, el seu caràcter). Si és ell el que va instaurar el codi filosòfic del club, és ell qui l’interpreta, i és ell qui talla el bacallà, és obvi que hi ha algo que no funciona, ja que així és lliure d’interpretar a la seva voluntat, segons li caigui bé un o l’altre.

  Podé podrien anar les dues parts a un mitjancer (ja sigui de la federació, judicial, o qui sigui) per arreglar les coses, tornar a caminar junts, i no acabar en una situació que perjudica a tothom (inclòs el rugbi català).

 20. JoanM ha dit:

  Després de tot el que veig i llegeixo, no diré que aquest “split” era el millor que podia passar, però és que déunhido. Com diuen els espanyols, “se masca la tensión en el ambiente” perquè coses del tipus A cobra, B interpreta un codi que fa ell, a C ni en pintura, etcètera … Em recorda aquell famosa frase de tres jueus, quatre sinagogues. L’aire ha de circular, i les catarsis de vegades són positives “per se”.
  Jo no hi entenc gaire, i suposo que devia ser per això que en una de les jornades del Campionat de Catalunya d’Alevins em va tocar, gràcies a la manca d’àrbitres oficials (que no va ser notícia per ser l’excepció, sinó la regla durant tot el campionat), arbitrar un partit dels benjamins d’Enginyers enfront un altre equip. En un moment determinat em vaig haver de quadrar perquè una persona que s’identificava visiblement amb una caçadora dels Enginyers discutia bramant fins i tot la manera de caminar, amb les conseqüents interferències en el partit. Dubto que fos l’entrenador, ni cap tècnic, però tampoc feia pinta de pare. Vaig aturar el matx, i sense dir-li res li vaig oferir el xiulet. Automàticament va ser reprès per la resta de gent d’Enginyers, cosa que els vaig agrair, i els mateixos jugadors van poder tornar a concentrar-se en el joc. Tot arreglat; això sí: el primer pas el va haver de fer un servidor.
  Què vull dir amb això? D’una banda, que els futbolerus són una mena de rèmora que ens hem d’espolsar de sobre controlant-los amb mà esquerra; de l’altra, que el rugby s’ensenya des de baix, i no només els tècnics: també els pares, els companys de categories superiors, els àrbitres, els clubs i la federació. El mateix mal exemple que donava un energumen a la banda el va donar la manca d’àrbitre, i –com he vist en alguns llocs- que determinades Escoles es portin el seu tercer temps en una trobada i facin “corrillo”.

  PS. Que ningú d’Enginyers se m’enfadi per l’anècdota, eh!

 21. Edim ha dit:

  Afegiré un altre element al debat.

  Recordo jo, quan jugava a cadets o juvenils, la visió idílica que tenia dels seniors. Qualsevol contacte amb aquells ‘herois’ era una mena d’experiència màgica. Recordo també que al local social del club, els seniors organitzaven festes i, com us podeu imaginar, s’emborratxaven. Potser no m’estusiasmava veure aquelles festes, però no eliminava aquella adoració que sentiem tots pels jugadors seniors. I si haguessin jugat una lliga a Anglaterra, crec que encara hauria augmentat més la meva admiració.

  Per això em sobte tant les opinions dels jugadors de categories inferiors. Per què tenen aquesta visió tan nefasta dels jugadors seniors? Per què tenen aquesta visió tan dolenta de la lliga anglesa, quan a qualsevol altre club els juvenils estarien desitjant poder-la jugar? Per què tenen aquesta opinió tan dolenta de la Junta Directiva i del President, si aquesta no ha fet més que posar tots els medis perque puguin jugar en les millors condicions? De veritat penseu que són els nens els que han prés la decissió de marxar, i els entrenadors s’han vist obligats a marxar amb ells, per no deixar-los sols, o ha estat al revés?

  Feu-vos aquestes preguntes i començareu a entendre una mica tot el que ha succeït.

  I encara més, suposeu que la Junta detecta tot això. Creieu que ha de fer alguna cosa al respecte, o ha de quedar-se de braços creuats?

  Un membre de la Junta Directiva

 22. Toneil ha dit:

  Gràcies Edim, crec que era un punt necessari per entendre la situació. Amb aquesta explicació des d’un bon principi, crec que ja haurien deixat d’aparèixer uns quants missatges en aquest debat. Ara falta entendre què ha passat amb els jugadors, de boca d’algú representatiu, que també ho argumenti.

  Dit això, no hagués estat més fàcil emparar-se en “l’esperit del club” a l’hora de fer fora als entrenadors? Perque el comportament que expliques no té res a veure amb una visió professionalitzada. Si més no, jo no trobo la similitud per enlloc.

  Hauríeu de poder parlar clarament: que la junta conegui els motius de pes dels pares, entrenadors i jugadors d’abandonar el club, i que aquests entenguin la postura real del club per fer fora als entrenadors. Sempre es pot intentar millorar les relacions, no creieu?

 23. Català1931 ha dit:

  Només volia respondre a Padu per aclarir la meva apreciació o comentari.
  Mai donare la meva opinió perquè no es el meu club i mai interferire en questions d´altres.
  Ademés asumeixo la responsabilitat totalment involuntaria de haver obert aquest debat públic, jo només vaig fer el comentari a Rugbypensador si sabia res del tema de l´escició que m´havian dit, i només volia informació de primera ma, perquè se que ell es troba proper a vosaltres i te relació amb el club.

  A Padu, el que volia dir, es que el club fa públic un codi filosofic i de conducta i el que he vist es que en aquest conflicte intern del CNPN Eng. no s´ha respectat els punts 3.”Els jugadors son la primera prioritat del club” això entenc que inclou juvenils, cadets i tots. El punt 4. “l´objectiu maxim del club es que el nombre maxim de jugadors de categories inferiors arribin al primer club” es evident que això no passarà per aquest fets i s´havia d´haver arreglat la situació perquè això passes. punt 8. “El club es dels jugadors” això entenc que tots son jugadors, juvenils, cadets, Escola.

  El meu comentari era en aquest sentit, ser consecuent amb el que fas públic i senya d´identitat però que després sembla que no es compleix, d´aqui crec que es derivan els possibles conflictes.

  Disculpeu novament i no fare mes aportacions en aquest tema, crec que això ho te que resoldre internament el club i s´ha de parlar en persona i no via correus i pagines webs, però crec que el dialeg es fonamental i s´ha d´oblidar les posicions extremistes i crear ponts en els punts d´acord.

  una salutació.

 24. un poblenovi ha dit:

  els juvenils ja tenen certa edat, molts ja trevallen, no els tracteu com nens petits que no entenen res. si han decidit marxar i tenir aquesta postura serà per alguna rao, no?

 25. un poblenovi ha dit:

  i aquest article em sembla molt subjectiu, i es decanta clarament del costat d’en Ricardet i el Sr. Homs!!

 26. Berti ha dit:

  Hola,

  Llegué a CNPN Enginyers en 2001 con 18 años, la misma edad que muchos de los juveniles ahora. Inmediatamente fui arropado y pronto encontré amigos. Siempre fui libre de hacer lo que quería, y es más, pronto me di cuenta que también tenía voz dentro de un grupo si decía las cosas de forma sensata y contribuía por el buen camino.

  Enginyers me ha ayudado a formarme como persona y jugador. Especialmente, me ha inculcado valores que me sirvieron a desenvolverme y aportar de forma positiva en otros países donde he estudiado, trabajado y jugado al rugby.

  Enginyers es un club diferente del que era, un club que ha ido cada vez a más gracias a su filosofía. Y detrás de eso hay mucho trabajo. Ahora, como entonces, confío en la gente que hace cada día posible este modelo de rugby.

  Hay mucho que seguir disfrutando en Enginyers, y en Septiembre el club dispondrá de lo necesario para hacer realidad entrenamientos en todas las categorías del club para aquella gente que quiera venir a divertirse dentro y fuera del campo (y si puede ser con ganas de contribuir también).

 27. XAVIER ONCINS ha dit:

  SOC UN DELS PARES DE L’ESCOLA DEL POBLE NOU I ENTRENADOR DELS ALEVINS AQUESTA ULTIMA TEMPORADA.
  PORTO TRES ANYS A L’ESCOLA AMB UN FILL QUE JUGA AMB ELS ALEVINS I L’ALTRE AMB ELS BENJAMINS.
  L’ANY VINENT VINDRÀ EL TERCER AMB ELS PREBENJAMINS, AMB EL SEU COSÍ.

  A MÉS A MÉS SOC DE BADALONA. O SIGUI QUE NO VAIG CONEIXER EL CLUB FINS FA TRES ANYS.

  PER LA MEVA PART NOMÉS DIR QUE JO NO EM SEPARO DELS ENGINYERS, DONCS CREC QUE ÉS IMPOSIBLE SEPARAR-TE D’ALLÓ ON MAI HAS ESTAT UNIT. M’EXPLICARÉ.

  PORTO TRES ANYS A L’ESCOLA I NO CONEC NINGÚ DE LA JUNTA DIRECTIVA
  NO HE VIST MAI NINGÚ DE LA JUNTA NI ALS CAMPIONATS DE CATALUNYA NI ALS DE COPA NI TAN SOLS EN PARTITS DE L’ESCOLA QUE S’HAN FET A LA MARBELLA.
  CONEC NOMÉS AL SR RICARD DONCS UN DIA EM VAIG QUEDAR A VEURE UN PARTIT DELS SENIORS.
  EL TRACTE QUE HE REBUT PER TOTS ELS INTEGRANTS DE L’ESCOLA HA ESTAT SEMPRE FANTÀSTIC, COM PARE, COM AJUDANT EN ELS ENTRENOS, CON ENTRENADOR
  EL TRACTE QUE HAN REBUT ELS MEUS FILLS INMILLORABLE.

  EN L’ULTIM ENTRENO NO VAN DEIXAR QUE ELS MEUS FILLS ENTRESIN ALS VESTUARIS.

  I ARA ALGÚ DIU QUE ENS SEPAREM?????

  PER LA MEVA PART SEGUEIXO AMB ELS QUE M’HAN ACOLLIT I AMB ELS QUE M’HAN ACOMPANYAT DURANT TRES ANYS.
  COM HE DIT AL PRINCIPI NO EM SEPARO DE NINGÚ QUE NO CONEGUI, SEGUEIXO EN EL MATEIX CLUB ON VAN COMENÇAR ELS MEUS FILLS I AIXÍ SERÀ.
  CREC QUE ELS ENGUINYERS HAN PERDUT UNA DE LES MILLORS ESCOLES DE CATALUNYA, I JO HO TINC MOLT CLAR, NO HO HAN FET ELS DE LA JUNTA, SINO ELS PARES, ENTRENADORS I NANOS QUE PORTEN TREBALLANT DESDE FA TEMPS.

  VISCA L’ASSOCIACIÓ RUGBY POBLE NOU!!!!!!!!!!1

 28. Josep Ramon Riba ha dit:

  Vull donar la meva visió de pare sobre aquets desagradable assumpte.
  Els meus dos fills, que fa sis anys que juguen a rugby, sempre havien jugat al Barça. La meva filla Anna encara hi juga, el meu fill Adrià, per raons que ara no venen al cas, aquesta temporada va decidir jugar als juvenils del Poblenou.
  És molt trist que els problemes de relacions personals dels responsables del club afectin aquesta canalla que el que volen és jugar a rugby sense mals rotllos.
  Ara be, l’Adrià diu que aquest és l’any que ha gaudit més jugant a Rugby. Ha tingut bon rotllo amb els companys i bon filing amb els entrenadors. L’equip ha estat subcampió de lliga i campió de la Copa Catalana.
  El meu fill te molt clar que farà la temporada que ve: Anirà on hi hagi els seus entrenadors .
  Els entrenadors l’hi han ensenyat a jugar, sacrificar-se, ajudar els companys, …. i GUANYAR (o és que algú pensa que quan un equip de rugby surt al camp a jugar un partit no te com a objectiu guanyar. – En aquest sentit crec que dir que tenir un campió d’Espanya aleví no serveix de res és una bajanada -)
  He seguit gairebé tots els partits que han jugat els juvenils (cosa que no tothom pot dir) i com a espectador m’he divertit amb el rugby que fan aquest nanos.
  Pel que ens heu fet gaudir i els que heu ensenyat al meu fill: sacrifici, companyonia, esforç, esperit d’equip i , sobre tot, esperit de VICTÒRIA: moltes gràcies JORNET; moltes gràcies JEAN LUC.

 29. Espectador ha dit:

  Vist desde fora crec que el que ha passat és el xoc de dos models de funcionament d´un club: el que tradidionalment s´ha viscut a Catalunya i un altre on es vol considerar el rugby com alguna cosa més qu´un esport. En el primer l´objectiu són el títols en el segon es busca canalitzar el creixement dels jugadors com a persones al mateix temps que desenvolupen una activitat física. Quin és el millor model? ja es veurà amb el temps.
  Jo també opino que l´objectiu d´un equip alevi no ha de ser guanyar un campionat ja que no conec cap nen que no vulgui guanyar, sencillament es tracta de canalitzar l´esforç perquè a més de guanyar difruti jugant i faci una colla d´amics.L´objectiu mai ha de ser el campionat. No ens equivoquem, no s´està formant esportistes d´êlit, s´està formant persones que arrivarà un moment a la seva vida que per motius laborals, familiars,… deixaràn de jugar i s´hauran d´enfrontar a un repte molt més dur qu´un partit de rugby,la vida. Si ets un professional del futbol,de primera és clar,cap problema. Però que farà un de rugby???

 30. Toneil ha dit:

  Sobre aquest darrer comentari, com a jugador d’escola de rugbi que he estat, sé que quan les coses van bé, i es guanyen campionats de Catalunya, o d’Espanya, les coses mai van malament, els jugadors es diverteixen, i no hi ha cap problema. Que quan es perd les coses van malament i hi ha mal ambient? Això ja és diferent, aquí si que hi ha un problema. Però guanyar mai pot ser una justificació, més veient els comentaris dels pares que diuen que els seuse fills estan contents.

 31. Espectador ha dit:

  una reflexió: estan contents per ser un equip guanyador? o ho estan perquè disfruten jugant a rugby?.Si la resposta és la primera, què passarà el dia que deixin de guanyar? probablement deixaran de jugar i buscaran altres motivacions.

 32. Toneil ha dit:

  Aviam si m’explico: una persona que no vol jugar a un esport, no hi juga. Si es tracta d’un nen, és possible que les presions dels seus pares potser si que l’obliguin a anar a entrenar, però d’aquí a que millori ja és un altre pas. Una persona que no gaudeix, no posa esforç en millorar, així que no millorarà. Per què dic això? Perquè estem parlant d’un equip guanyador d’un campionat d’Espanya. Per ser campió d’Espanya no s’ha de jugar a la rifa, sinó que s’ha d’anar a entrenar cada dia d’entrenament, i s’ha d’entrenar amb motivació, amb ganes de millorar, i amb el convenciment de que es pot guanyar. Un jugador que juga a un esport que no li agrada, on no s’ho passa bé, és un jugador desmotivat. I desmotivat no es poden guanyar títols.

  Crec que queda prou clar que una persona que guanya un campionat, sigui de l’esport que sigui, està contenta, no sols per haver guanyat, sino per haver-ho fet amb l’esport que li agrada. I no et càpiga cap mena de dubte que hauràn disfrutat. Perquè en un esport tant dur, és absurd jugar-hi si no disfrutes.

  Què passa, que només pot disfrutar de l’esport els que son perdedors? Per favor, si us plau, una mica de seny!

 33. Carles Gonzalo ha dit:

  Primero explicare lo acontecido y luego contestaré algunos comentarios.
  El principal problema de lo ocurrido tiene nombre y apellidos: GABI BENE (intimo amigo del director deportivo) al cual se le da un empleo (director de planificacion) en el CNPN. a condicion de entrenar a los equipos SENIORS del club. El convence al director deportivo de que a tanto viaje a Inglaterra no se puede comprometer y que existe un cambio generacional en los seniors en el cual el no se be. Lo que no puedo decir por que no lo se, es quien convence a quien para entrenar al juvenil si Gabi lo pide o Ricard se lo ofrece, lo que si es cierto es que ya tenemos colocado a Gabi como entrenador del juvenil. Entonces nos sobra el entrenador que habia en el juvenil, solución lo RECOLOCAMOS en el infantil a todo eso el unico que sabe algo sobre el tema soy yo puesto que Ricard me lo habia comentado en varias ocasiones y yo estaba en proceso de convencerlo de lo contrario a los entrenadores RECOLOCADOS ni agua.
  En una comida con Ricard y despues de muchas vueltas llegamos al acuerdo de que Gabi y Jornet entrenen conjuntamente al Juvenil, ese dia tenemos entreno en la Marbella despues de la comida el se va a la oficina y yo al campo, transcurridos 5 minutos me suena el movil y Ricard me comunica que Gabi no trabaja con ese tio ni loco (palabras textuales).
  Posteriormente tenemos unos tiras y aflojas que no llevan a ningun lado.
  Ala samblea de jugadores (en boca de todos cuando interesa MAXIMO ORGANISMO DEL CLUB)hago dos propuestas por escrito que en esa misma asamblea se me comunica que no es el sitio adecuado para hecerlas y no a lugar a discutirlas, despues de insitir se discute la de poder votar a los 16 años, se monta un pequeño pollo para unos y para otros un gran pollo, depende del lado de que se mire. Ese mismo dia le comunico personalmete al presi que tenemos que hablar con la junta urgentemente, se nos concede audiencia a los 3 dias, en esa reunion los componentes tecnicos de las categotias inferiores le comunicamos que no estamos de acuerdo con con el nuevo organigrama de entrenadores, se acuerda que el presi hablará con Jornet, (no se para que, le dijo de todo menos guapo)y yo con Ricard para convencerlo que cambie el organigrama (no pudimos hacerlo porque Ricard estaba en Colombia)posteriormente los acontecimientos se precipitan y Jornet y Jean Luc son expulsados del club
  nos reunimos los tecnicos de los nenes y decidimos que ante tantas barbaries lo mejor es dejar de prestar nuestros servicios al club.
  La escuela realiza su viaje de fin de temporada a L´Alguer y alli yo personalmente les comunico a los papas que todos los tecnicos de categorias inferiores dejamos de prestar nuestros servicios al club. A todo ello los papas preguntan que hacer con sus niños, les comunicamos que el club sigue con todas las categorias y que pueden seguir en el club a lo cual responden que si nosotros nos vamos ellos tambien se van, por un motivo muy sencillo el que da cariño recoge cariño. Se vuelve a precipitar la cosa y somos llamados a una reunion urgente con la junta. En la cual las intenciones por parte del presi de arreglarlo son pocas, solo saca trapos sucios, un mail personal del Jornet hacia el un mail personal de Vicente hacia Ricard, un mail anonimo amenazando a Ricard de denunciarlo(del cual por la forma de decirlo nos acusa a nosotros) y mi conversacion con los papas en L´Alguer. Ante tanta sin razon yo personalmente le comunico que teniamos varias propuestas para hacerles pero que directamente nos vamos a la ultima, DEJAMOS DE PRESTAR NUESTROS SERVICIOS AL CLUB, lo mejor fue la respuesta “ADEU” y SI NOS VEMOS POR LA CALLE NO ES NECESARIO QUE NOS SALUDEMOS (textalmente) Eso se llama presidente con recursos y ganas de solucionar el problema En esa reunion estaban Homs, Ricard, Mira, Edim, Adelantado y Vera, por favor si yo he contado algo que no es verdad, ruego a los presentes en la reunión que lo hagan saber a todo el mundo y digan donde miento.
  Carles i Gonzalo i Bolea EX-coordinador de la escola de Rugby del Club Natacio Poble Nou

 34. Carles Gonzalo ha dit:

  Homs dice: Era un plan establecido y que nada mas era cuestion de tiempo.
  Digo yo:Esto es un presidente bien informao y ole
  Homs dice; Y hasta recibimos amenazas personals.
  Digo yo: No te las des de importante las amenazas eran contra Ricard y eran anonimas, en estos casos lo normal es denunciarlo a la poli.
  Homs dice:decidieron dejar de ser socios del club
  Digo yo:PRIMERA GRAN NO VERDAD a dia de hoy tenemos un expediente disciplinario habierto para echarnos a todos del club, pero de momento ninguno de nosotros a dejado de ser socio del CNPN.
  Homs dice:Yo les dije que cogiesen los estatutos del club y hicieran una mocion de censura que es como se hacen las cosas en democracia.
  Digo yo:SEGUNDA GRAN NO VERDAD eso lo habras soñao y lo de la Democracia para ti es una palabra que te suena pero no sabes lo que significa.
  Homs dice: Impresentable y antideportivo
  Digo yo:Lo de impresentable me ofende mucho, porque tu sabes muy bien lo que esa palabra significa, lo de anti esportivo te doy la razon porque ahora a los niños los hemos convencido de que se dediquen a jugar al parchis, no al Rugby
  Homs dice: Y tienen la intencion de crear un club al barrio.
  Digo yo: Habiamos pensado crearlo en Samboi, pero como esta lejos mejor nos quedamos en el barrio de donde provenimos la mayoria y donde nos sentimos muy arraigados ¿y tu? ¿aparte de la Marbella y Ca la Vila conoces algo mas del Poble Nou).
  Homs dice:La logica indignacion de la junta y la asamblea general de socios incluyendo a los 110 seniors.
  Digo yo :Al decir junta quieres decir Homs-Ricard ¿NO?
  la asamblea general de socios debe de estar indignadisima pero contigo, hace como minimo 15 meses que no la convocas, pero claro ahora toca mencionarla
  Incluyendo los 110 seniors y pocos mas, porque con tanto abonado y los que pretendes echar de socios al final solo sereis 110 y asi las proximas elecciones ya las tienes ganadas, no sabes nada pillin.
  Wallace dice:Gente como la que habia que solo pensaba en ganar al samboi y ser los mejores del mundo.
  Digo yo:¿tu has tratado mucho con niños? pues si es asi explicales que ganar al samboi no tiene mas importacia pero que ganar al Cartagena si que los es, para ti es importante ganar al Cartagena y para los nenes al Samboi ¿y que? ¿donde esta lo malo?.
  Wallace dice:No seais tan rencorosos y dejar de mentir
  Digo yo:rencoroso lo es todo ser humano que este vivo(por desgracia)en cuanto a lo de mentir, wallace que no te metan un gol, para saber la verdad tendrias que conocer las dos versiones y aun asi te quedarian dudas, pero si solo conoces una, pues ya esta la que no conoces es la que miente.
  Mira dice:Lo que han de hacer es marchar y no hacer chantage, quieren coger el poder.
  Digo yo:Enric no me decepciones tu no por favor.
  Marchar ya nos hemos ido, chantage que yo recuerde no lo hemos hecho en ningun momento, coger el poder si tienes razon pero de juveniles para abajo que es lo que sabemos hacer y este club no hay nadie mas aparte de nosotros que sepa tratar a los nenes, para muestra un boton ¿o tu no estabas cuando a los capitanes de los juveniles les dijeron que eran la ultima mierda de este club)y con ese saber tratar a los juveniles pretendias que alguna se quedara, pues vayaaaaaaaa.
  Willy dice: Ya podeis iros al Gotics.
  Digo yo:Al Gotics no nos vamos aunque nos merece todo nuestro respeto (cosa que parece que tu no les tienes)nos vamos a la Associació Rugby Poble Nou que es como se llama nuestro nuevo club y si algun dia quieres seras bien venido a el.
  Padu dice: Los padres lejos.
  Digo yo:Padu con todo el cariño que te tengo, los padres no muy lejos que los nenes de 11 y 12 y13 no tiene economia propia y si los padres estan muy lejos no llegaran para pagar las cuotas y ademas muchos de ellos tienen coche que eso siempre va bien.Ves como os falta experiencia con nenes.
  Otro consejo gratuito las nenas tambien interesan porque tienen hermanos y asi sumamos mas Si quieres algun otro consejo ya sera pagando.
  Edim dice: Marchan los niños o marchan los entrenadores
  Digo yo:Ya lo dije en la reuniòn de junta que tu estabas el amor con amor se paga y entre nosotros nos queremos muchos, que haran los nenes sin nosotros y nosotros si ellos, por favor.
  Edim dice: Haceros estas preguntas y empezareis a entender un poco lo que ha sucedido.
  Digo yo;¿quien se tiene que hacer la pregunta? el resto de equipos de Catalunya o nuestros Seniors, para tu informacion todos y cuando digo todos son todos los equipos de Catalunya estan con nosotros y nos apollan y conocen la unica verdad que es la que nosotros explicamos y no las milongas que les habeis explicado a nuestros Seniors que les habeis vendido una moto que no tiene ni manillar,vaya poca verguenza.
  Berti dice: muchas cosas que me gustan,
  Digo yo. Si yo pudiese jugar te aseguro que lo haria con gente como tu y en Enginyers por supuesto, pero pondria un poco de empeño en cambiar algunas cosas, no puede ser que se nos toren cada año y nos manipulen para todo. un beso para ti y para todos los seniors del C.N.P.N.-Enginyers

 35. pedro millan ha dit:

  quiero felicitar al sr.Carlos gonzalo,ex cordinador de la escuela de rugby del C.N.P.N. de lo cual me siento orgulloso de haber trabajado a su lado y seguire trabajando con el en A.R.P.N. por todas las verdades q ha dicho.
  yo,pedro millan entrenador de infantiles de C.N.P.N.
  llege al club cuando el equipo de mis amores C.N.montjuic,desaparecio con lo cual decidi llevarme la escuela a la cual entrenaba, a poblenou en la que crei q era la mejor opcion para mis chavales con ellos inclullo a mi hijo,
  he sido jugador de rugby durante mucho años con lo cual he pillado muchas cogorzas,lo veo muy normal y no critico a los jugadores senior del nuestro (ex club)para nada son mayores de edad y pueden hacer lo que les rote.
  al cabo de dos años de estar en el C.N.P.N.ENGINYERS,me pidieron q entrenase al equipo cadete los cuatro ultimos partidos de la liga es habian clasificado en la 1ªpara jugar de 1º al 4º con lo cual a base de comerme la olla acepte, ya q su entrenador los dejo tirados,una vez estaban clasificados.lo q mas me impacto es cuando se acaba la temporada se hace un viaje a Madrid (ALCOBENDAS)
  como premio final de temporada.
  viaja el equipo cadete el sr.ricard martinez,jose vicente,y yo pedro millan,nada mas subir al autocar se empezo a liar un tomate con insultos y demas cruzes de palabras,todo porque el chofer del autocar llego 1 hora tarde por mala informacion de su empresa
  tanto escandalo se lio q el chofer paro el autocar y llamo a su empresa diciendoles q el no nos llevaba a madrid q mandara a otro chofer, a lo cual le obligan a llevarnos,llegamos a madrid dejamos las bolsas en la residencia donde nos alojabamos y salimos a dar una vuelta por alcobendas,el sr ricard q fue el que lio el tomate en el autocar compro bebida pq los niños eran menores y no les vendian alcohol,volvimos a la residencia con lo cual se empezo a beber i acabaron borrachos,todo esto antes de jugar el partido,en el partido nadie sabia donde estaba se pelearon entre ellos,muy normal despues de lo ocurrido la noche anterior,vergonzoso jamas en mi vida como jugador de rugby lo habia pasado,menos como entrenador,las habitaciones pintadas de vomitos algo increible,
  todo pq un sr.le da la gana de comprar bebida.
  si alguen dice q estoy mintiendo dos jugadores actualmente juegan con engiyers,estaban presentes BENET que era jugador del santboi q vino invitado y COCO,q luego se tubo q ir a jugar al B.U.C.ese equipo ya no volvio a jugar mas en el club ya ninguno valia segun los mandamases. jugadores como dicen q no han llegado al seniors q la escuela es un cancer,es muy normal si nos vamos cargando equipos,no interesan q llegen arriba.
  pero la cosa se repite y se van a jugar al alge lo mismo menores de edad emborrachados por el mismo sr.
  Repito q no tengo nada encontra de q un senior beba q hagan los q les rote,pero no con menores,de hay sale de que que quereis jugar una liga de borrachos?
  ya me gustaria de mas de un jugador casado con hijos y lo tubiera en un juvenil o cadete como se le quedaria el cuerpo si supiera q su hijo se pone hasta el culo de alcohol.
  lo q mas me sorprende es q jugadores del senior q algunos habeis sido jugadores mios no os pusierais en contacto conmigo para saber q es lo q ha pasado,ya sabeis q yo siempre os he apoyado,solo es para q sepais la pura verdad q la escuela para estos SEÑORES son un(CANCER)pero ahora de verdad si q creo en la medicina,la radioterapia cura el cancer,ya no lo tienen me alegro por ellos.

  posdata

  si alguno quiere hablar conmigo mi tlf..607502903 email p_millan_gregorio@hotmail.com

 36. Andrés Carrero ha dit:

  carai… el Gòtics siempre pilla en el rugby català auqnue ni pinche ni corte :) … Que cada palo aguante su vela.

 37. Andrés Carrero ha dit:

  por el sr. Don Willy digo…

 38. oldman ha dit:

  Sin entrar en quien tiene razón, si un club pierde de una tongada cien jugadores ( creo que son sobre 110 fichas), es que algo no funciona en ese club, o no?

 39. Un del Club ha dit:

  Això comença a ser lamentable per totes bandes. Diuen que els “draps bruts” es renten a casa (i ara no em digueu que Enginyers ja no és casa vostra), i crec que tots plegats estem donant una imatge lamentable.

  Cal obrir un debat públic per apunyalar a tort i dret? Cal criticar i intentar enfonsar a gent que fins fa 4 dies eren companys i treballaven junts pel bé comú del club? (potser amb idees diferents). Cal remenar el passat i treure fets que van passar fa anys i no venen al cas que ens ocupa? N’estic segur que tots plegats sabem que s’han fet coses malament per un i altre “bando”, però hi ha coses que no tenen sentit (e.g.: es critica al Ricard per donar alcohol, però aquest que critica hi era present i a sobre era l’entrador! Que ell no n’és també culpable al ser responsable dels xavals? No em vull posar d’un bàndol en concret per treure aquest exemple, però, en sèrio, teure traps bruts anteriors em sembla totalment contraproduent).

  Si us plau, posem-li seny, que estem donant un exemple lamentable i no crec que sigui el millor pels “xavals”.

  Per afegir un petit “incís” (ara seré una mica partidista): farà cosa de 4 anys, en la reunió de finals de temporada, hi va haver-hi gent que va criticar les categories inferiors (degut a que es podien contar amb els dits de la mà els jugadors que havien arribat a l’equip senior). No obstant, la junta directiva (hi recordo al Henry, Jordi i Ricard) va defensar a mort el fet de tindre categories inferiors, van defensar que no importava que els xavals no arrivessin a l’equip senior, que ells ja estarien contents amb tindre un sol xaval que s’hagués format com a pesona en el club.

 40. Andreu ha dit:

  El CNPN Enginyers té una bona filosofía de club, el que passa és que tota religió portada a l’extrem se’n diu fanatisme o talibans!!!

 41. el embargador de cuentas ha dit:

  Bastantes años han tardado la gente del Pueblonuevo en darse cuenta del percal..

  por cierto pueden venir al Gótics todos los chavales que quieran, amigo willy tu también, ALL PLAYERS ARE WELCOME !!!

 42. Carles Gonzalo Bolea ha dit:

  Gracias embargador de cuentas, cuando dije que todo el Rugby Catalan estaba con nosotros, por supuesto que ponia al Gotics en los primeros lugares de esta amistad y comprension.una abraçada.Associació Rugby Poble Nou

%d bloggers like this: