Lectures per a vacances

Per fi han arribat les vacances. Uns dies de descans no vindran pas malament. D’entre les diferents cosetes que m’enduré per llegir us en destaco una que a la tornada comentarem amb una mica més de detall.

Fa un temps va caure a les meves mans un llibret, fotocopiat amb molta cura, l’original del qual es guarda sota pany i clau. Era el reglament del Futbol-Rugby que va adaptar de l’original en anglès, l’Antoni Pelegrí, vicepresident de la comissió d’àrbitres de la Federació Catalana de Rugby. Corria l’any 1925 i ja…

Feia molt de temps que’s deixava sentir la necessitat d’un Reglament de Futbol-Rugby adaptat al catalá, que no sols facilités el coneixement de les regles a tots els aficionats sino que també establís les terminologíes catalanes corresponents als mots anglesos i francesos que fins avui s’han vingut utilitzant en la pràctica d’aquest esport al nostre País.

Per ço que cal aplaudir la iniciativa del Vis-President de la Comissió d’Árbitres de la Federació Catalana que donant una prova mes dels seus inagotables entusiassmes s’ha emprés aquesta tasca que com a seva, resulta del tot acurada i complerta essent remarcable l’encert tingut en escollir les terminologies catalanes de fácil adaptació per tothom i fruit totes elles de un detingut i documental estudi. […]

 Extret del
PRÓLEG DEL PRESIDENT DE LA
FEDERACIÓ CATALANA DE FUTBOL-RUGBY
Any 1925

caratula_reglament_1925

De pas us deixo un anunci que estava molt de moda a l’època i que apareix a la darrera pàgina. Devia ser que hi havia més afició per l’esport si algú creia que podia vendre un cotxe anomenat Rugby, no creieu?

rugby_model_cotxe1925

Fins aviat…

Anuncis

2 Responses to Lectures per a vacances

  1. F.Mas ha dit:

    Que tinguis unes bones vacances i que després continuis amb aquesta fantàstica web

  2. JoanM ha dit:

    Tampoc està gent malament aquesta lectura, On a fait griller sous la Tour Eifeel.
    De tota manera, la visió de les fotografies d’aquest volum segur que t’abellirà.
    Salut i a descansar, tu que pots!

%d bloggers like this: