Catalunya nou membre de la Federació Internacional de Touch

Noticia apareguda fa uns dies al web de Touch Barcelona-AETRC: Catalunya ha estat reconeguda com a membre associat de la Federació Internacional de Touch!

fit_logo

La junta directiva de la Federació Internacional de Touch ha acceptat a l’Associació Catalana de Touch (ACT) com a nou membre associat d’aquesta organització que gestiona el Touch Rugbi a nivell mundial.

OlivierGuitartL’Associació Catalana de Touch, dirigida pel seu president Olivier Guitart, qui va introduir el Touch a Catalunya l’any 2004, és una entitat formada per membres de la Federació Catalana de Rugby (FCR), membres de la Associació Catalana de Rugby LLiga (ACRL) i membres de Touch Barcelona-AETRC, únic club de Touch Rugbi oficialment declarat a Catalunya, de moment.

L’objectiu de l’Associació Catalana de Touch és desenvolupar l’esport del Touch Rugbi al Principat i en aquest sentit es treballarà per crear nous equips i una lliga de clubs, de la que posteriorment en sorgirà la Selecció Catalana de Touch Rugbi, que naturalment podrà participar a les competicions internacionals.

Paral·lelament al desenvolupament i amb el suport de la Federació Catalana de Rugby i l’ACRL, s’elaborarà un pla conjunt per tal d’introduir aquest nou esport a les escoles i instituts, atès que és un esport amb mínim risc de lesió, però que conserva la filosofia i l’esperit del Rugby. 

Una feina ben feta

Uns mesos abans, el Sr. Dennis Coffey, Secretari General de la FIT, va visitar Barcelona, convidat per l’ACT, per tal de conèixer diferents autoritats polítiques i esportives catalanes.

L’agenda del Secretari General incloïa una reunió amb la Federació Catalana de Rugby, representada pel seu gerent, Juan José Hernández, per tal de fonamentar les bases del projecte d’introducció del Touch al sistema educatiu català. Així, la Federació Internacional de Touch, a través de l’ACT, proporcionarà material didàctic sobre l’esport i oferirà cursos per a educadors i entrenadors de rugby.

Més enllà, en Dennis Coffey també es va trobar amb en Xavier Vinyals i en Sergi Blázquez, de la Plataforma Pro-Seleccions Esportives Catalanes, que li expressaren el seu suport incondicional a l’ACT per tal de promoure les competicions i gestionar-ne la futura selecció catalana. 

Finalment, la visita va culminar amb una trobada amb el MH President del Parlament, Ernest Benach i Pascual, que també li va expressar el suport institucional amb el que compta el projecte.

429735_1_O
(esq. a dreta) Sergi Blázquez, Plataforma Pro-Seleccions Esportives Catalanes,
Ernest Benach i Pascual, MH President del Parlament de Catalunya,
Dennis Coffey, Secretari General de la Fed. Internacional de Touch i,
Antoni Marín Muntané, Vicepresident d’ACT i President de Touch Barcelona.

Touch Barcelona continua fent camí

touchbcnL’equip històric de la ciutat comtal, Touch Barcelona,  liderat pel seu president, Antoni Marín Muntané, continua la seva tasca de divulgació del Touch. Segons paraules del seu president:

Amb l’acceptació de l’ACT per part de la FIT s’ha aconseguit que les institucions i el Rugby català s’impliquin en el desenvolupament del Touch, la qual cosa ens allibera, com a club esportiu, d’unes responsabilitats que ens depassaven una mica.

Tot i així nosaltres hem de seguir entrenant i participant a diferents torneigs de Touch internacionals i per descomptat, hem d’organitzar el nostre torneig anual, que enguany serà aquest proper 3 d’octubre.

Res ens agradaria més que hi hagués una lliga catalana de Touch, però això encara trigarà, mentrestant i com sempre, la nostra porta és oberta a tothom que vulgui venir i tastar aquest apassionant esport. 

 

One Response to Catalunya nou membre de la Federació Internacional de Touch

  1. Monti ha dit:

    Enhorabona!!! Encara recordo les primeres trobades que vam fer bombo i platillo des de RugbyCatala.org

    Bona feina!!!

A %d bloguers els agrada això: