En Samaranch, la FCR i el Rugby Olímpic

samaranch

Després de la eufòria de la setmana passada quan el Rugby a VII o Sevens va ser acceptat com a esport olímpic (video), la Federació Catalana de Rugby tenia previst d’oferir un partit d’exhibició per a demà dissabte 17 d’octubre, que havia d’enfrontar la Selecció Catalana de Rugby amb un combinat del Rosselló.

En aquest partit s’hi havia convidat la il·lustríssima figura del president honorífic del COI, en Juan Antonio Samaranch però, com sabreu, el President va sofrir un desmai i malauradament no hi hauria pogut assistir. Aquest fet ha provocat que la FCR hagi ajornat el partit per tal que es pugui disputar quan en Samaranch estigui del tot recuperat.

Tots sabem que en Samaranch ha fet molt per l’esport espanyol i català, però deixeu-me que no deixi de sorprendre’m que la FCR l’hagi convidat i sigui tant condescendent amb ell i amb el seu estat de salut. De tots és conegut el seu passat falangista i doncs, no cal anar gaire lluny per veure’l amb el braç aixecat al costat del General Franco.

Em sobta doncs, que una federació com la Catalana de Rugbi, que és capaç de moure cel i terra i anar als tribunals de Paris a defensar els seus drets inherents com a federació fundadora de la Federació Internacional de Rugby Amateur, i que li varen ser presos de forma il·legal pel regim franquista, ara tingui aquests detalls amb algú que, precisament, va formar part d’aquella maquinària totalitària.

A que pot respondre aquesta aparent contradicció? Potser ho hauríem de preguntar a la FCR, però jo em suposo que aquest acostament a en Samaranch és debut a que és un personatge que d’alguna manera pot influir en els diferents estaments espanyols, tant de l’esport en general com del rugbi en particular. M’explico:

Com que el rugbi ja és olímpic, és evident que aviat hi haurà una pluja de subvencions de l’estat per tal d’afavorir el ple desenvolupament del rugbi espanyol. És fàcil preveure que aquestes subvencions no repercutiran gaire en el rugbi català, donat que les relacions entre la Federació Espanyola de Rugby i la FCR, encara estan sota mínims.

Així doncs, potser cal algú que pugui catalitzar aquestes relacions i si en Samaranch és aquesta figura catalitzadora i s’aconsegueix que actuï en defensa del Rugby Català, doncs endavant. Si a més actua en favor de la FCR pel que fa al seu reconeixement internacional, per no dir que com a President Honorific, també podria intercedir per tal tornar a la Carta Olímpica anterior a juliol de 96, que permetia a les nacions sense estat de participar les Olimpíades, molt millor.

Potser és massa feina per algú que ja no té prou energies, però seria una bona manera de redimir el seu passat falangista, quedar en pau amb el poble català i potser amb ell mateix, tot just abans no li arribi l’hora de mirar enrere i veure que podia haver fet alguna cosa més digna pel seu poble.

En qualsevol cas, els amants del rugbi estem d’enhorabona per la inclusió del Sevens al circuit olímpic.

8 Responses to En Samaranch, la FCR i el Rugby Olímpic

 1. Joan M ha dit:

  Si Samaranch ha de ser el nostre paraigües, nem dats!

  L’individu feixista aquest creu que ja va pagar els errors de joventut-maduresa aconseguint els Jocs per Barcelona. Creure que aquest personatge pot defensar els interessos del rugby català és com creure que ho pot fer la Federació Espanyola.

  Amb aliats així, encara anirem pitjor. I ho deixo aquí perquè el personatge treu de polleguera.

 2. rugbywoman ha dit:

  Molta ingeniutat en el text. Aquest feixista ni vol, ni pot, ajudar a res que sigui exclussivament català. El torneig tenia lloc per celebrar que el rugby haviat estat admès pels JJOO, no era per rendir pleitesia al gran fatxa. com sembla que ha volgut fer la Federació. Imagine’m que se suspèn un partit perquè el president del club organitzador està malalt?

  Això que la federació i la Fer estan sota mínims era abans. És qüestió de preguntar. Els pantalons als turmells és el propi de molta gent d’aquest país

 3. josep ha dit:

  Realment és una vergonya.

  Has pensat en enviar un mail al Llimós de RAC 1?

  Podria treure punta al tema.

  Salut!

 4. rugbipensador ha dit:

  rugbywoman, tens raó, m’ha sortit ingenu però en realitat volia ser sarcàstic. Gràcies per comentar…

 5. Txavu ha dit:

  No parlaré d’aquest tema perquè hi ha certs “elementos” dels que no en vull parlar. Però ja que heu comentat el tema del reconeixement internacional de la FCR , algú sap d’on puc treure informació sobre el procés de reconeixement del rugbi català?.

  Un moment, no he buscat en aquest bloc … a veure si trobo res. Igualment si em podeu guiar per on cercar informació, us estaré molt agraït.

  Gràcies.

 6. F. Mas ha dit:

  La informació suposo que es pot treure de la FCR. A laa seva web anterior estaven penjades les sentències dels tribunals de París i l’acta fundacional de la FIRA

 7. Monti ha dit:

  P-A-T-E-T-I-C

 8. […] D’altre banda, donat que també hi serà el President de la Federació Catalana de Rugby, potser se li podria preguntar per quan està previst que es jugui el partit d’exhibició de rugby a VII que es va suspendre recentment per l’estat de salut de’n Samaranch. […]

A %d bloguers els agrada això: