Chess Rugby

chess_rugby

Avui reinventem la sopa d’all. Barrejem escacs i Rugby i el resultat és… escacs? Doncs sí, els creadors d’aquest joc no s’hi han esforçat gaire, però d’imaginació no els en falta.

Chess Rugby és el joc d’escacs amb les seves mateixes figures, però rebatejades amb els noms de les posicions de Rugby. L’unica variació del joc original dels escacs és que ara l’objectiu no és eliminar el rei, sinó fer que algun dels nostres jugadors es planti a la zona d’assaig de l’adversari.

chess_rugby_diagram

Els peons són els davanters, les torres són els Ales, ràpids i directes. Els cavalls representen els centres, capaços de trencar les línies, els alfils són el mig de melé i el mig d’obertura i la reina és el darrer.

chess_rugby_pieces

chess_rugby_pieces_16El rei fa de pilota, una idea molt republicana, però té el problema que cada equip té la seva. Si fem escac-i-mat, el joc s’acava i guanya qui més punts ha fet anotant els assaigs.

En definitiva, em sembla força millorable, tot i que per ser gratuït i descarregable on-line, encara hi fa prou.

Potser es podria millorar, dic jo, si reduíssim el nombre de jugadors a 7, amb la possibilitat de fer substitucions, i de pas hi poséssim una pilota a l’estil del Bladder, un joc que ja vam comentar fa temps…

Les tardes de diumenge ja no donen per tant.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: