El Campionat Rugby Base, pel bon camí

Sens dubte, una de les millors noticies del passat cap de setmana va ser la celebració del I Campionat de Rugby Base de Catalunya.

Rugby Base és un projecte de la Federació Catalana de Rugby que té l’objectiu d’apropar el rugby a les escoles i que ha culminat aquest cap de setmana amb la celebració del campionat, que ha aplegat més de 200 nens i nenes.

Així doncs, cal destacar que la majoria dels nens i nenes que hi participaven no provenien de clubs de rugby, sinó d’escoles que han apostat per una forma senzilla de Rugby sense contacte com a activitat extraescolar. Una excel·lent notícia.

La Federació té grans esperances en que molts d’aquests nens i nenes esdevinguin futurs jugadors i jugadores de rugby, i per això, a banda dels partits també s’inclou dins l’activitat un mòdul per a practicar placatges, apunts de teoria i tècnica bàsica de rugby.

Podeu veure’n algunes fotos aquí i aquí.

L’Associació Catalana de Touch també hi col·labora

L’Associació Catalana de Touch, entitat vinculada a la Federació Internacional de Touch i encarregada de promoure i divulgar el Touch Rugbi de normes oficials a Catalunya, no es va voler perdre l’ocasió d’oferir el seu suport a l’esdeveniment.

Conscients que l’esdeveniment era de gran importància l’ACT va aportar-hi un parell d’àrbitres oficials de Touch de nivell L1, encara que les normes proposades pel torneig no fossin les oficials del Touch Rugbi que hi ha declarat al Consell Català de l’Esport.

L’experiència, això sí, va servir per constatar que cal fer l’esforç, de cara a futures edicions, de reconduir la normativa del torneig cap a les regles del Touch Rugbi de la F.I.T., ja que aquestes fa molts anys que estan pensades i al llarg del temps s’han anat resolent molts dels problemes de jugabilitat que es van poder veure al campionat escolar català.

Però d’això ja hi haurà temps per pensar-hi, ara es moment de gaudir del l’èxit que ha suposat el campionat Rugby Base i esperar que l’any que ve hi hagi nous equips de noves escoles i amb el doble de participants, si és possible.

 

Els comentaris estan tancats.